Pirkanmaan ely-keskus vapautti useita ammatteja tarveharkinnasta – näille aloille voi nyt rekrytoida ulkomaista työvoimaa entistä nopeammin

Pirkanmaan ely-keskus on tarkistanut linjausta, jolla ohjataan EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman rekrytointia.

Työlupalinjauksella voidaan vaikuttaa prosessien nopeuttamiseen sellaisilla aloilla, joilla työvoiman saatavuus on oleellisesti vaikeutunut. Tällaisia aloja Pirkanmaalla ovat muun muassa hoivapalvelu-, ravintola-, maatalous-, rakennus-, metalli-, logistiikka-, siivous- ja kiinteistöpalveluala. Linjauksen piiriin eivät kuuluu niin sanotut erityisasiantuntijat.

Työlupalinjaus tarkistetaan puolen vuoden välein. Edelliseen, syksyllä 2021 annettuun linjaukseen verrattuna saatavuusharkinnasta on nyt vapautettu selvästi suurempi määrä ammatteja kuin aiemmin. Uusia saatavuusharkinnasta vapautettuja ammatteja ovat esimerkiksi lähihoitajat, tarjoilijat, useat rakennus- ja metallialan ammatit sekä kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajat.

Työlupalinjaus on valmisteltu yhteistyössä työmarkkinaosapuolten, Kauppakamarin, Pirkanmaan TE-toimiston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kesken. Linjaus tarkistetaan seuraavan kerran syksyllä 2022.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut