Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesä ja teatteri kuuluvat yhteen ja nyt niistä pääsee nauttimaan! – Tätä on tarjolla Tampereen seudun kesäteattereissa

Suomalaisten teatterirakkaus puhkeaa kesällä kukkaansa. Katso kattaus Tampereen seudun komeasta kesäteatterikaudesta!

Pandemian hellitettyä kesäteatterit ovat päässeet entiseen vauhtiinsa ja teatteria on taas monenlaiseen makuun. Erityisen paljon tänä kesänä on musiikkinäytelmiä, mutta mukana on perusdraamaakin. Nyt voi vain toivoa kauniita ilmoja, vaikka katsojat ovat toki oppineet varautumaan sateiden ja kylmyyden varalle.

Koko maan ykkönen, Pyynikin Kesäteatteri tarjoaa katsojille kaksi hyvin erilaista esitystä. Kauden aloittaa Marika Vapaavuoren ohjaama Groove, joka valmistuu yhteistyössä Tampereen yhteiskoulun kanssa. Musikaalissa on mukana noin 60 ilmaisutaidon lukion oppilasta ja ammattilaiset Lari Halme, Petra Karjalainen ja Verneri Lilja. Luvassa on laulua, tanssia, rakkautta ja nuorta intoa. – Esitykset 13.6.–30.6.

Toisena Pyynikin esityksenä on Sirkku Peltolan Suomen hevonen, joka nähtiin TTT:ssa vuonna 2005. Kotalan perheessä ovat nyt Tuire Salenius, Mia Selin, Aimo Räsänen, Mari Turunen, Juhani Laitala, Teija Auvinen ja Petra Ahola. Maanviljelijöiden elämä on vain tiukentunut, joten näytelmä on yhä ajankohtainen.– Esitykset 7.7.–13.8.

Tampereen Komediateatterissa esitetään myös kahta näytelmää. Aapelin koko perheelle sopiva Koko kaupungin Vinski sai jo vauhdikkaan ensi-iltansa.– Esitykset 10.6.–14.8.

Odotettu Komisario Koskinen ja pahanpuhujat on Seppo Jokisen ja Panu Raipian yhteistyönä syntynyt uutuus. Koskisena nähdään Tommi Raitolehto ja Ulla Lundelinina Kaisa Hela. Ydinryhmään kuuluvat myös Jari Ahola ja Tuukka Huttunen. Koskista ei ole juuri näyttämöillä nähty – edellinen, Komisario Koskinen, oli TTT:ssa vuonna 2009 Riku Suokkaan ohjauksena. – Esitykset 8.6.–6.8.

Viikinsaaren Kesäteatterissa luotetaan musiikin voimaan. Kaidesaaren tanssit sijoittuu tanssilavan tuntumaan ja näyttelijöinä nähdään muun muassa Janne Virtanen, Risto Korhonen, Jarkko Tiainen, Johannes Korpijaakko ja Birgitta Putkonen. Luvassa on Carolan tunnetuksi tekemiä lauluja kuten Kielletyt leikit ja Rakkauden jälkeen. – Esitykset 9.6.–13.8.

Valkeakosken kesäteatterin Aira-musikaali siirtyi koronan takia, mutta nyt lavalle nousevat Marilynina ja Evitanakin hurmannut Helena Rängman, Kinky Bootsissa loistanut Lauri Mikkola, Ilkka Koivula ja Natalil Lintala. Heikki Paavilaisen ohjaama ja käsikirjoittama, Aira Samulinin elämästä kertova tarina, lupaa paljon musiikkia ja tanssia. – Esitykset 15.6–14.8.

Heikki Paavilaisen toinen musikaali Tango D’amore nähdään Sappeen Kesäteatterissa. Reposaarelaisen painijan ja tangotähden Eino Grönin elämästä kertoo Marjatta-vaimona Heidi Kirves. Esityksissä on paikalla myös maestro Grön itse.– Esitykset 16.7.–21.8.

Nokian kesäteatterissa tehdään taitavaa kesäteatteria. Nyt hyödynnetään kauniita maisemia Metsän morsian -näytelmässä. Heli Pitkäsen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa esityksessä mennään 1800-luvun loppupuolen tapahtumiin ja luvassa on romantiikkaa ja paljon musiikkia. – Esitykset 29.6.–7.8.

Kangasala menetti paljon taitavan Ramppi-teatterin lopetettua. Tänä kesänä näyttämö on annettu vierailijoiden käyttöön ja tulossa on näytelmiä ja musiikki-iltoja. Mikko Kivisen ohjaama vaudikas komedia Vaimoni on toista maata aloittaa ja näyttelijöinä ovat Vuokko Hovatta, Iikka Forss, Maija Siljander ja Antti Peltola. Esitys jatkaa Haminaan. – Esitykset 8.6.–19.6.

Uuden katetun katsomon alla nähdään myös Anu Hälvän ohjaama brittiläinen farssikomedia Kunnolla katettu. Pääroolissa vierailee kangasalalainen Timo Saari. – Esitykset 27.7.–30.7.

Myös Tatu Pekkarisen Balladi Saimaalta eli Kaunis Veera nähdään Anu Hälvän ohjaamana Kangasalla. – Esitykset 31.7. klo 14 ja 18.

Viimeisenä näytelmänä Kangasalla esiintyy Suomen Musiikkiteatteri musikaalilla Viidestoista yö. Juice Leskisenä nähdään Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan. Esityksessä kuullaan tietysti Juicen tuttuja kuten Marilyn, Viidestoista yö ja Musta aurinko nousee. – Esitykset 2.8.– 20.8.

Vuoden 2022 harrastajateatteriksi valittu Tukkateatteri muistaa tänä kesänä lapsia. Astrid Lindgrenin Eemeli metkuilee hauskuttaa kesä-heinäkuussa Ylöjärven museonmäellä. – Esitykset 16.6.–9.7.

Teatteri Lysti tuo Haiharan kartanon pihapiiriin jälleen teatteria. Virva Itäranta ohjaa Maria Jotunin Miehen kylkiluun. – Esitykset 26.7.–11.8.