Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Skeittitapuli avaa jälleen ovensa – luvassa skeittikoulua, ilmaista ruokaa, kilpailuja ja konsertteja

Skeittitapuli avataan tänään 1. kesäkuuta Vanhan kirkon kellotapulilla Tampereen keskustassa. Skeittitapuli jatkaa nyt toimintaansa toista kesää. Tapuli on avoinna koko kesän arkipäivisin kello 14–20 elokuun loppuun asti.

Skeittitapuli-hankkeen tarkoituksena on lisätä nuorten hyvinvointia, rauhoittaa keskustan aluetta ja tarjota kohtaamispaikka ihmisille.Tapulilta voi lainata laudan ja suojat veloituksetta, osallistua skeittikouluun tai ilmoittautua skeittiryhmään, jossa skeittaillaan turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Kiertotaloudesta kasvua -hanke jakaa Skeittitapulilla maksuttomia lämpimiä aterioita maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 14. Valmiiksi pakatun aterian voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan. Lisäksi tapulin kahvilasta voi ostaa kahvia, teetä ja virvokkeita päivittäin.

Skeittitapulilla järjestetään kesän aikana myös lukuisia tapahtumia, kuten Tapuliklubi-konserttisarja, skeittikirppiksiä sekä skeittikilpailuja.

Skeittitapulissa toimivat yhteistyössä skeittausyhdistys Kaarikoirat, Tampereen seurakuntien Vanha kirkko, nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistys YAD ry (Youth Against Drugs), Tampereen kaupunki, Kiertotaloudesta kasvua -kumppanuushanke, sekä Marhaban-keskus ja Pakolaisnuorten tuki ry.

Skeittitapulin toiminta rahoitetaan Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustuksen turvin.

Maanantaisin Vanhassa kirkossa toimii myös skate in -palvelu, joka jatkaa Tampereen seurakuntien ja nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistyksen YAD ry:n syksyllä aloittamaa walk in -palvelua. Maksuton lyhytterapia on tarkoitettu yli 16-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka voivat tulla kirkkoon sisään ilman ajanvarausta. Lyhytterapiassa voi puhua niistä asioista, joihin kaipaa keskusteluapua.

Matalan kynnyksen terapia ei ole sairauden hoitoa, mutta siitä voi olla apua pärjäämisen esimerkiksi tilanteessa, jossa odottaa pääsyä psykoterapiaan. Terapeutit ovat ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja.

Skate in -palvelussa voi puhua myös päihteiden käytöstä kokemusasiantuntijoiden tai Hamppupelto-hankkeen työntekijöiden kanssa. Kokemusasiantuntijat ovat YAD ry:n kouluttamia nuoria aikuisia, joilla on omaa kokemusta huumeiden käytön aiheuttamista haitoista ja niistä selviämisestä.

Skate in on avoinna Vanhassa kirkossa maanantaisin kello 14–18.

Skeittitapuli ja Vanhan kirkon walk in -terapia saivat tänä vuonna myös Kirkon erityisnuorisotyön teko -palkinnon.