Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Hiljaiset Levyt juhlii torstaina – "Enpä oikeastaan kaipaa mitään 90-luvun hulluilta vuosilta"

Lowdown Shakin’ Chills tarjoaa energiaa ja kitararockin juhlaa.

Tamperelainen Hiljaiset Levyt on toiminut vuodesta 1986.

Sen jälkeen Jukka Junttilan pyörittämä yhtiö on pistänyt markkinoille yli 150 levyä ja pitänyt osaltaan hengissä suomalaista, omaehtoista ja kitaravetoista julkaisutoimintaa.

– Hiljaisten kolmekymmentävuotisjuhla jäi pitämättä, mutta kun julkaisimme talvella Lowdown Shakin’ Chillsin kokoelmavinyylin From The Cradle To The Grave, ajatus tämän viikon kekkereistä syntyi, Junttila kertoo.

Hiljaiset Levyt 35 vuotta -tapahtumassa torstaina Tullikamarin Klubilla esiintyvät Lowdown Shakin’ Chillsin lisäksi tamperelainen psychobilly-partio Garbagemen sekä mäkihyppyharrastuksestaan tunnettu rovaniemeläinen punkyhtye Jalla Jalla.

– Luvassa on tiukka kolmen bändin ilta, josta ei puutu energiaa ja kitararockin juhlaa, kitaristi P-P Kotila Lowdown Shakin’ Chillsistä tiivistää.

Luvassa on tiukka kolmen bändin ilta.

Lowdown Shakin’ Chills perustettiin Vammalassa vuonna 1985. Garagerockilla aloittanut ryhmä muuntui aikojen kuluessa punkin, reggaen ja jopa irlantilaisen kansanmusiikin suuntaan, tamperelaistui ja lopetti toimintansa vuonna 1994.

Sitä ennen ryhmä oli rundannut ahkerasti Suomessa ja kokeillut myös siipiään ulkomaisilla keikkalavoilla.

Iskevän ja tarttuvan soittamisen lisäksi Lowdown Shakin’ Chills tunnettiin myös bändinä, jolle sattui ja tapahtui. Yhtye eli ”vaarallisesti”, kuten aidon rockbändin kuuluukin.

– Enpä oikeastaan kaipaa mitään 90-luvun hulluilta vuosilta. Aikansa kutakin, Kotila toteaa.

Pispalan maisemaan kotiutunut Kotila on kuitenkin saanut elää omaa rock’n’roll-unelmaansa. Vastavirta-klubin pyörittäjiin kuuluva mies on yhä aktiivinen kitaristi.

– Tampereella on paljon soittajia ja keikkapaikkoja, missä mellestää. Olen kiitollinen, että tänäkin päivänä löytyy tyyppejä, joiden kanssa duunata musaa.

Myös Tampere Rock City saa Kotilalta kiitosta, mutta myös pari kohennusehdotusta.

– Erikokoisia ja erihenkisiä keikkapaikkoja on moneen lähtöön, aina 50 henkilön pikkuklubeista yli 10 000 hengen areenaan.

– Kulttuuri- ja treenitiloja saisi kuitenkin olla enemmän. Lisäksi kaupungin pitäisi ehdottomasti säästää Onkiniemi. Siinä on hieno tehdasmiljöö, jota voisi kehittää Tallinnan Telliskiven tai Budapestiin Szimpla Kertin suuntaan, Kotila vinkkaa.

Lowdown Shakin’ Chills Klubilla to 2.6.