Kaleva-Hakametsän asemakaava tuo alueelle 17-kerroksisen hotellin, 1 150 polkupyöräpaikkaa ja vähittäiskaupan suuryksikön

Kaleva-Hakametsän paikalliskeskuksen ydinalueen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kaupunginvaltuusto saa kaavan eteensä sitten, kun alueen toteuttamiseen liittyvät sopimukset on hyväksytty.

Asemakaavan suunnittelualueeseen kuuluu Kalevan Prisma, yksikerroksisia liikerakennuksia sekä laajoja pysäköintialueita. Asemakaavaehdotuksessa on osoitettu rakennusoikeutta vähittäiskaupan suuryksikön, hotellirakennuksen, asuinrakennusten ja autopaikkojen korttelialueille yhteensä noin 126 200 kerrosneliömetriä.

Uusia asukkaita alueelle on tulossa arviolta 500. Asuinrakennusten kerrosluvut vaihtelevat kahdesta kolmeentoista. Rieväaukion koillislaidalle, liike- ja majoitustilojen korttelialueelle, on suunniteltu maamerkiksi hotelli, jonka suurin sallittu kerrosluku on 17.

Alueen maankäytöstä järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka Sarana-voittajaehdotukseen ja siitä laadittuun yleissuunnitelmaan asemakaavoitustyö pohjautuu.

Hakametsän vaihtopysäkkialueen tuntumaan Rieväkadun varrelle on osoitettu uusi kaupunkiaukio eli Rieväaukio, jonka kautta järjestetään pääsisäänkäynti hotellirakennukseen ja korttelin uusiin kauppakeskustyyppisiin liiketiloihin.

Ehdotus sisältää myös uusia liikennejärjestelyitä.

Sammonkadulle on osoitettu uusi ajoneuvoliikenteen suuntaisliittymä, joka johtaa koko korttelin läpi pohjois–etelä-suunnassa kulkevaan maanalaiseen ajoyhteyteen. Huoltoliikenteelle on uusi liittymä Hervannan valtaväylältä.

Asemakaava mahdollistaa kaksi uutta Hervannan valtaväylän ylittävää jalankulun ja pyöräliikenteen siltaa, toinen korttelin pohjoispäässä ja toinen eteläpäässä.

Asemakaavaehdotuksessa on osoitettu yhteensä lähes 2000 autopaikkaa maanalaisiin pysäköintihalleihin, kolmikerroksiseen pysäköintitaloon ja maantasopysäköintialueille. Polkupyöräpaikkoja on osoitettu korttelialueille yhteensä noin 1150.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut