Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tommi Evilä ruotii nimi nimeltä: tällainen on Pyrinnön yleisurheiluhuippujen kesä – "Tauko siitä seuraa, mutta minkä mittainen..."

Reetta Hurske on Suomessa juuri nyt 100 metrin aitojen ykkösjuoksija, SUL:n Tampereen keskuksen valmennuspäällikkö Tommi Evilä linjaa.

Yleisurheilijoilla on kahden arvokilpailun kesä 2022. MM-kilpailut järjestetään Yhdysvaltojen Eugenessä 15.–24. heinäkuuta ja EM-kisat Saksan Münchenissä 15.–21. elokuuta.

Tamperelainen otti esiin Tampereen Pyrinnön suurimmat yleisurheilutähdet, joilla on mahdollisuus selvitä kumpaankin arvokilpailuun.

Kysyimme Suomen Urheiluliiton Tampereen yleisurheilukeskuksen valmennuspäällikkö Tommi Evilältä, mitä urheilijoilta voi odottaa tänä kesänä.

Reetta Hurske, 100 m aidat

– Reetta on itse puhunut harjoituskaudestaan hyvää ja itseluottamus on selvästi noussut. Kauden avaus 12,94 Italiassa ja toinen kisa Lahdessa 12,92 ovat mainio aloitus.

– Reettahan on aina ollut äärimmäisen hyvä lähtijä ja ensimmäiset viisi aitaa ovat kulkeneet hyvin. Kun loput viisi saadaan rullaamaan samalla tavalla, ei ole estettä aikojen paranemisille. Reetta on Suomessa juuri nyt 100 metrin aitojen ykkösjuoksija.

Miia Sillman, 7-ottelu

–  Mika Vakkuri tuli Miian valmentajaksi. Miian ”koneeseen” laitetaan nyt lisää kestävyyttä, jotta jaksaa hän läpi ottelun kuorman. Toivon Miialle kovasti terveyttä. Ottelijoille tulee kauden aikana niin vähän mahdollisuuksia tehdä täysi ottelu kisoissa, joten terveenä pitäisi pysyä.

Maria Huntington, 7-ottelu

Tamperelaisottelijan kausi alkoi murheellisesti. Hän kaatui kotikaupungin kisan alkuverryttelyssä 21.5. ja vasemman olkapään solisluu sai osumaa. Huntington kirjoitti Instagram-tilillään, että kesän tärkeimmät kisat eivät vaarannu.

– Tauko siitä seuraa, mutta minkä mittainen, Evilä pohtii ja jatkaa:

– Se on erittäin harmillista, kun pitäisi keskittyä laadukkaisiin harjoituksiin. Onneksi valmentaja Mika Vakkuri tietää täsmälleen, mitä Marian pitää tehdä ja millä painotuksella ennen kuin hän pääsee taas kilpailemaan.

Saga Vanninen, 7-ottelu

– 19-vuotiaalle huippulahjakkuudelle pitää antaa tilaa kasvaa ihmisenä ja urheilijana. Sagan ympärillä oleva tiimi Matti Liimataisen johdolla osaa kyllä sen.

– Ulkopuolelta tuleville paineille ei saa antaa mitään painoarvoa vaan täytyy taata ryhmälle täysi työrauha. Sagan kehitykselle ei ole mitään kiirettä. Siihen vaikuttavilla henkilöillä riittää haastetta sen kanssa, että nuori urheilija on kasvaessaan alati muutoksessa.

– Kesäksi olisi paljon arvokisoja tarjolla, mutta kuormitus kannattaa pohtia oikein, Tommi Evilä linjaa.

Urho Kujanpää, seiväshyppy

– Urholla ollut valitettavan pahaa epäonnea loukkaantumisten kanssa. Suomessa on miesten seipäässä hyvä kilpailutilanne: kolme miestä (Kujanpää, Mikko Paavola ja Tommi Holttinen) ovat tasaisesti yli 560:n kunnossa. Uskon Urhon syttyvän tilanteesta.

Ella Junnila, korkeushyppy

Suomen ennätyksen haltija avasi Portugalissa hyvin 190.

– Ella hakee kovia kansainvälisiä kisoja, joissa hän haluaa haastaa itseään tasokkaassa seurassa. Talvella on tehty oikeita toimenpiteitä.