Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukkaispormestari ansaitsi tittelin rohkeudella ja ennakkoluulottomuudella – Tuleeko Euroopan suurimmalle kattoterassille vielä padel-kenttäkin?

Uusi kukkaispormestari Arto Rastas rakensi Euroopan suurimman kattoterassin korona-aikana. Mahtuuko vielä padel-kenttäkin?

Rohkea, tarmokas ja ennakkoluuloton suunnannäyttäjänä.

Näin perustelee Tampere Tunnetuksi ry ravintoloitsija Arto Rastaan valintaa kukkaispormestariksi vuodelle 2022.

Kesä-Tampereen keulakuvan kukkaispormestarin titteli on myönnetty vuodesta 1984 merkittävälle tamperelaiselle, joka on toiminut esimerkillisesti ja tehnyt omalla toiminnallaan kaupunkia tunnetuksi. Tittelin symbolit ovat olkihattu ja kastelukannu.

– Tampere on itseensä uskova, rohkea ja tarmokas kaupunki, arvioi Rastas.

Pysäytetään tähän. Huomionarvoista on se, että keittiömestari arvioi Tamperetta samoilla adjektiiveilla, joilla valintaraati perustelee Rastaan valintaa.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Perhon ravintolakoulun kasvatti perusti ensimmäisenä ravintolanaan Hella & Huoneen Tampereelle vuonna 2008.

Nykyisin Rastas pyörittää 12 ravintolaa, kahta catering-yritystä ja kokkikoulu Helsingin kulinaarista instituuttia. Ravintoloista Tampereen seudulla ovat Ratinan kauppakeskuksen Periscope, Aleksanterinkadun Dining 26 by Arto Rastas, rautatieaseman Hella & Huone Deli ja Lempäälän Villa Hakkari.

Rastas valittiin, koska hän on toiminut vaikeina aikoina omien ravintoloidensa pyörittämisen lisäksi alan äänitorvena julkisuudessa, jatkuvat perustelut.

– Olen huolissani kivijalkakaupan toimintaedellytyksistä Tampereen keskustassa. Esimerkiksi vuokrataso on tällä hetkellä todella kova.

Rastaan mukaan keskustan vetovoiman nostaminen on yhteistyötä.

– Moni ajattelee, että ravintoloita perustetaan pelkästään oman vaurastumisen takia. Toki se pitää osittain paikkaansa, mutta kun omassa taloudessa ei tarvitse murehtia joka euroista, niin voi ajatella laajemmin.

Valintaperustelujen mukaan rohkea ja ennakkoluuloton Rastas tunnetaan alalla ”hieman hullunakin”.

Rastaan Periscope-ravintolan kattoterassin laajennus avattiin Ratinan kauppakeskuksen katolle keskellä koronapandemiaa.

Euroopan suurimmaksi kattoterassiksi kasvanut kokonaisuus oli iso riski, mutta siitä on tullut yksi kesä-Tampereen suosituimmista vetonauloista.

Katolla terassineliöitä on jo yli tuhat. Uuteen osaan on avattu kaksi saunaa ja kolme jacuzzia.

– Tuossa olisi vielä tilaa padel-kentälle, heittää Rastas.