Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesä saapuu Amuriinkin! Rakastettu kesäkohde avaa ovensa – Myös tapahtumat palaavat, luvassa kasvien vaihtoa, puistokonsertteja ja perinnerakentamista

Kesämuseona toimiva Amurin museokortteli avautuu tiistaiaamuna kello 10.

Puutalokorttelissa pääsee tutustumaan tamperelaisiin koteihin ja niiden kuvitteellisten asukkaiden elämäntarinoihin 1880-luvulta 1970-luvulle.

Museokorttelissa on viisi alkuperäisillä paikoillaan olevaa asuinrakennusta sekä neljä piharakennusta. Alueelta löytyvät myös yleinen sauna, leipomo, suutarinverstas, osuuskauppa sekä paperi- ja lyhyttavarakauppa.

Tänä kesänä myös tapahtumatoiminta elpyy koronatauolta. 5. kesäkuuta alkaen kuullaan aina sunnuntaisin kello 14 puistokonsertteja museon pihamaalla.

Ensimmäinen senioripäivä järjestetään keskiviikkona 8. toukokuuta. Lauantaina 11. kesäkuuta on Vanhojen kasvien vaihtopäivä kello 11–15.30. Silloin saa tuoda kukan tullessaan ja viedä mennessään. Kello 11.30 ja 15.30 tutustutaan Amurin vanhoihin kasveihin uudella Amuri kukkii -teemakierroksella.

18. kesäkuuta järjestetään jälleen suosittu Perinnerakennuspäivä kello 12–16. Rakennusrestauroija Riitta Jousmäki kertoo ja näyttää, kuinka ikkunapuitteita kunnostaan, ja Amurin museokorttelin restaurointityöstä.

Arkkitehti ja rakennusrestauroija Riina Siren kierrättää asiakkaita klo 12 ja 15 Pintaa syvemmälle -rakennustekniikkakierroksilla museokorttelissa.

Museo on avoinna 31.5.–4.9. tiistaista sunnuntaihin kello 10–18.