Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lempäälä rakentaa tekojääradan tenniskenttien päälle – Tulossa myös täysimittainen tekonurmikenttä jalkapallolle, mutta ei pulkkamäkeä

Lempäälän kunta rakentaa Hakkariin tekojääradan ja täysimittaisen jalkapallotekonurmen. Lempäälän kunnanvaltuusto päätti asiasta keskiviikkona.

Päätös perustuu Hakkarin ulkoliikunta-alueista tehtyyn selvitykseen.

Selvityksessä tarkasteltiin erityisesti tekojääradan, jalkapallotekonurmikentän sekä pulkkamäen sijoitusta Hakkariin. Selvityksessä otettiin huomioon tenniskenttien peruskorjaustarve sekä alueella jo toimivien liikuntapaikkojen toimintaedellytykset. Sijoitusvaihtoehdot rajoittuivat kunnan omistamille maa-alueille.

Pulkkamäelle ei löytynyt Hakkarin alueelta turvallista sijoitusvaihtoehtoa ilman, että alueella jo toimivat liikuntalajit tai luontoarvot kärsisivät. Yhdyskuntalautakunta on esittänyt, että pulkkamäestä tuodaan vielä uusi esitys syksyllä lautakuntaan.

Tekojäärata tulee nykyisten tenniskenttien päälle. Tekojään rakentamisen yhteydessä peruskorjataan tenniskenttien käyttöikänsä päähän tullut pelialusta. Tekojääradan myötä tenniskenttäalue saadaan ympärivuotiseen käyttöön. Kesällä kentällä voidaan pelata tennistä ja talvella luistella. Tenniskentän pohjaksi tulee hiekkatekonurmi. Urheilukentän huoltorakennus palvelee jatkossa ympärivuotisesti. Huoltorakennuksessa on valmiiksi puku- ja sosiaalitilat sekä lämmin tila jäänhoitokoneistolle. Tekojää tarvitsee erillisen jäähdytyskontin, joka sijoitetaan huoltorakennuksen viereen.

Jäähallin vieressä sijaitsevalle hiekkakentälle rakennetaan jalkapallotekonurmi. Selvityksen mukaan tekonurmi parantaa Lempäälän kunnan jalkapallo-olosuhteita ja keventää Hakkarin urheilukentän luonnonnurmen käyttöastetta. Perusteluiden mukaan tekonurmi parantaa myös koulun liikuntamahdollisuuksia ja houkuttelee nuoria liikkumaan enemmän myös vapaa-ajalla. Kunnanvaltuusto päätti lisäksi, että liikuntahallin ja jäähallin väliselle kevyenliikenteen väylälle valmistellaan ali-/ylikulun suunnitelma turvallisen liikkumisen varmistamiseksi.

Molempien liikuntapaikkojen rakentaminen on tavoitteena toteuttaa vuoden 2022 aikana mahdollisimman pitkälle. Urakkakilpailut käynnistetään kesäkuussa.