Tässä syntyy ratikkakatua Niemenrantaan yötyönä – Näin työ etenee tänä kesänä kohti Lentävänniemeä

Raitiotietyöt Santalahden ja Lentävänniemen välillä etenevät ja Federleynkadulla asennetaan ensimmäisiä kiskoja

Ensimmäiset kiskot Lentävänniemen rakennusalueella tulivat Federleynkadulle Matilda Niemen kadun ja Niemenkylänkadun välille. Kesän aikana kiskotöitä jatketaan Kehyskadulla ja Lielahdenkadulla. Myös Hiedanrannassa on tarkoitus aloittaa ratatyöt tänä vuonna. Pyynikintorin ja Santalahden välillä rataa on rakennettu jo viime vuodesta alkaen Sepänkadulla ja Rantatiellä.

Ennen kiskojen asennusta Federleynkadulla on tehty johto- ja putkisiirtoja sekä ratapohjatöitä. Työt alueella aloitettiin maaliskuussa. Kiskojen asentamisen jälkeen kiintoraidelaatta raudoitetaan, muotitetaan sekä betonoidaan, ja lopuksi alue pinnoitetaan asfaltilla. Federleynkadulla rakennetaan kaksoisraidetta yhteensä 716 metriä.

Lähiviikkoina kiskoja päästään asentamaan myös Lielahdenkadun ja Kehyskadun liittymässä, ja kesän aikana töitä jatketaan molemmilla kaduilla. Kehyskadulle rakennetaan kaksoisraidetta 189 metriä. Lielahdenkadulle rataa tehdään 514 metriä, josta noin puolet on nurmirataa.

Tavoitteena on, että tänä vuonna saadaan päällysrakenteen osalta valmiiksi Federleynkatu, Kehyskatu ja noin puolet Lielahdenkadusta. Ratatyöt Halkoniemenkadulla sekä Lielahdenkadun loppuosuudella, Lentävänniemenkadun ja Halkoniemenkadun välillä, tehdään ensi vuonna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut