Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huutava pula perheasunnoista tulppaa jo asuntokauppaa Tampereella – "Tänä päivänä yksinasujatkin haluavat enemmän tilaa"

Perheasunnoista on huutava pula Tampereella ja kysyntä on kovaa, tiedottaa Aito Säästöpankki.

Asuntokauppojen määrä on laskenut Tampereella tammi–huhtikuun aikana 13 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Siitäkin huolimatta, että vanhojen asuntojen tarjontamäärä on alkuvuonna selvästi noussut, huutava pula perhekokoisista asunnoista tulppaa asuntokauppaa ja asuntojen kiertoa Tampereella. Tällä hetkellä myynnissä olevista asunnoista 2/3:sta on pieniä yksiöitä ja kaksioita.

– Tampereen alueella on huutava pula perhekokoisista asunnoista. Niitä kysytään koko ajan todella paljon, myös vuokramarkkinoilla. Nyt olisikin loistava aika myydä tai vuokrata perheasunto, sanoo Sp-Koti Tampere Hallituskadun yrittäjä Raili Lilja tiedotteessa.

Liljan mukaan myynnissä olevien perheasuntojen vähäisyys tulppaa asuntokauppaa ja hidastaa asuntojen sujuvaa kiertoa markkinoilla. Tarjonnan vähäisyydestä johtuen monet kodinvaihtoa suunnittelevat perheet eivät uskalla tai halua laittaa nykyistä kotiaan myyntiin.

– Myös uusille perheasunnoille olisi kysyntää, mutta uudiskohteissakin tarjolla on nyt pääasiassa vain yksiöitä ja kaksioita. Uudiskohteiden kauppamäärät laskivat Tampereella tammi–huhtikuun aikana 19 prosenttia vuodentakaisesta. Pienten yksiöiden kauppa on rauhoittunut selvästi. Tänä päivänä yksinasujatkin haluavat enemmän tilaa. Asuntoja pitäisi rakentaa vastaamaan muuttuneita asumisen tarpeita ja perheille, ei sijoittajille.

Tampere on Suomen muuttovetovoimaisin kaupunki. Kysyntää asunnoille riittää tulevaisuudessakin

– Tampereellakin kaikenkokoisille uusille ja vanhoille asunnoille riittää varmasti kysyntää tulevaisuudessakin. Markkinoiden toimivuuden kannalta olisi tärkeää, että saisimme nyt nopeasti myyntiin lisää erikokoisia perheasuntoja, kerrostalokolmioita ja -neliöitä, rivitaloasuntoja ja omakotitaloja, sanoo Lilja.