Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tietoliikennefirma markkinoi ilmaista valokuituliittymää kolmeen kuntaan Tampereen seudulle – Töihin, kun neljännes alueelta ostaa

Tietoliikennefirma Täyskuitu on aloittanut kampanjan, jossa se tarjoaa valokuituverkkoa tuodaan Pirkanmaalle ilmaiseksi.

Valokuituhanke on käynnistetty Pirkkalan, Lempäälän ja Kangasalan alueella.

Kampanjassa Täyskuitu lupaa rakentamispäätöksen aluekohtaisesti siinä vaiheessa, kun noin neljännes alueen kotitalouksista on tilannut valokuidun kotiinsa. Itse valokuituliittymä ei maksa tilauksen tehneille kotitalouksille mitään, sillä rakentamiskuluista ja kuidun ylläpidosta vastaa Täyskuitu. Käyttäjät maksavat internetliittymästä kuukausimaksun valitsemansa maksiminopeuden mukaan.

– Keräämme jatkuvasti verkkosivujemme kautta tietoa siitä, missä päin Suomea valokuidulle on eniten kysyntää. Pirkanmaalta kyselyjä on tullut erityisen paljon, joten olemme avanneet tilausten vastaanoton myös täällä. Näemme alueella paljon potentiaalia, sillä uusi valokuituverkko tekee hyvää sekä kaupunkien asukkaille, infrastruktuurille että elinkeinoelämälle, sanoo Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna tiedotteessa.

Rakentamispäätöksen etenemisestä ja rakentamisen ajankohdasta tiedotetaan tilauksen tehneitä kotitalouksia sekä myöhemmin Postin kautta jaettavassa tiedotteessa. Rakentaminen alkaa sitä nopeammin, mitä pikemmin riittävä tilaajamäärä täyttyy.

Täyskuituverkkojen rakentamisesta vastaa Adola Oy, jonka omistavat DIF Capital Partners ja Cinia Oy. Yhtiö investoi Suomessa lähivuosina valokuituverkkojen rakentamiseen satoja miljoonia euroja.