Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto” – Tällainen on Särkänniemi Taysissa

Särkänniemen sairaalahuvipuisto avasi porttinsa Tampereen yliopistollisen sairaalan pääaulassa tänään keskiviikkona.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pääaulassa avautui sairaalahuvipuisto.

– Meidän tietojemme mukaan tämä on maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto, sanoo Lastenklinikan Tuki ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi.

Särkänniemi ja Lastenklinikan Tuki ovat tehneet pitkään yhteistyötä. Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo, että idea syntyi, kun mietittiin, mitä muuta huvipuisto voisi sairaalalle tarjota.

– Mietimme, että raha on arvokasta, mutta haluaisimme tehdä jotain sellaista, jossa on sydän ja sielu mukana ja jota muut eivät pysty tekemään, Seppälä kertoo.

Syntyi ajatus, että tuotaisiin huvipuisto niille lapsille, jotka eivät pysty Särkänniemeen tulemaan.

– Kun ajatusta pallotteli, se tuntui kovin hienolta, Seppälä sanoo.

Projekti alkoi jo vuonna 2017.

– Puhuimme asiasta sairaanhoitopiirin silloisen johtajan Rauno Ihalaisen kanssa. Hän innostui ja lähdettiin kehittämään, Lohiniemi muistelee.

Huvipuisto on syntynyt Taysin, Särkänniemen ja Lastenklinikan Tuen yhteistyöllä. Näistä ensimmäinen tarjoaa tilat, toinen kalustuksen ja kolmas operoi. Työntekijät ovat Lastenklinikan Tuen palkkalistoilla.

– Saimme myös ison apurana Pirkanmaan kulttuurirahastolta. Niillä rahoilla voidaan järjestää lastenkulttuuria, Lohiniemi kertoo.

Huvipuistossa vierailevat sairaalaklovnit. Lisäksi tarkoituksena on järjestää erilaista ohjelmaa, kuten sirkusta, musiikkia ja satutunteja.

– Lapset saavat aina tulla leikkimään vapaasti, mutta välillä on myös mahdollistettua toimintaa, Lohiniemi sanoo.

Puisto on avoinna joka päivä kello 12–18.

– Kun sairaala on auki 365 päivää vuodessa, myös sairaalahuvipuisto on, Lohiniemi sanoo.

Seppälän mukaan sairaalahuvipuisto näyttää siltä, miltä visiokin.

– Fiilis on tosi onnellinen, innostunut ja vähän sentimentaalinenkin. Kyynel on silmäkulmassa, että on saatu tämä tehtyä ja auki. Pystymme tuomaan iloa myös sairaala-arjen keskelle.