Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt kitketään lupiineja! – Näin Tampereella voi osallistua lupiinitalkoisiin

Tampereella järjestetään tänäkin kesänä talkoita, joissa kitketään lupiineja.

Peltolammilla Rukkamäenpuistossa talkoillaan maanantaina 30. toukokuuta ja Epilänharjun arvoniityllä tiistaina 2. kesäkuuta. Niemenrannassa Sahanvainionpuistossa lupiineja kitketään maanantaina 6. kesäkuuta. Kaikissa kohteissa talkoillaan kello 17–19.

Kaupunki tarjoaa talkoolaisille työvälineet ja kevyet eväät, mutta omat työkäsineet tulee ottaa mukaan. Myös oman lapion tuominen on sallittua.

Rukkamäenpuisto sijaitsee Peltolammilla vastapäätä Peltolammin koulua suunnilleen osoitteessa Rukkamäentie 10. Rukkamäenpuiston perinnemaisemaa hoidetaan laidunnuksella: lammaslauma saapuu arvoniitylle tänäkin kesänä Laidunnuksen ohella kitketään lupiinia, jotta alkuperäislajisto saisi kasvualaa eikä tukahtuisi.

Epilänharjun arvoniitty sijaitsee Soraharjunkatu 28–48 kohdalla. Epilänharju on luontainen paahderinne. Tavoitteena onkin säilyttää rinteen avoimuus ja lisätä luonnon monimuotoisuutta. Lupiini on vallannut alaa ympäristön alkuperäislajistolta kuten tummatulikukalta.

Niemenrannan Sahavainionpuiston talkooalue sijaitsee Raamikadun puoleisessa päässä, uoman ympäristössä. Alueella sijaitsee myös viljelty maisemapelto. Lajistoon kuuluvat metsäkurjenpolvi, nurmitädyke, ojakellukka, koiranputki, puna-ailakki ja päivänkakkara. Hoidon tavoitteena on pitää alue avoimena ja edistää luonnon monimuotoisuutta.