Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen seurakuntiin palkattiin Ukraina-koordinaattori

Tampereen seurakuntien Ukraina-koordinaattoriksi on valittu Olesia Klesman. Hän aloittaa tehtävässään 27. kesäkuuta.

Tampereen seurakuntien tiedotteessa kerrotaan, että Ukraina-koordinaattorin tehtävänä on toimia Tampereelle saapuneiden ukrainalaisten auttajana ja edistää sotaa paenneiden ihmisten kotoutumista Suomeen.

Klesman työskentelee jo tällä hetkellä ukrainalaisten tukena, sillä hän on ollut töissä Tampereen kaupungin vastaanottokeskuksessa Kaupissa maaliskuusta lähtien.

Tampereen seurakunnat tuli tutuksi Klesmanille, kun hän sai harjoittelupaikan lyhytterapiaa nuorille antavan walk in -hankkeen terapeuttina.

– Harjoitteluni jäi kuitenkin kesken, kun minut pyydettiin vastaanottokeskukseen. Oli ihanaa huomata, miten joustavasti asiaan suhtauduttiin seurakunnissa. Pystyin siirtymään vastaanottokeskukseen heti, kun tarvittiin, Klesman toteaa tiedotteessa.

Klesman on asunut Suomessa 17 vuotta, ja hän puhuu ukrainaa, suomea ja venäjää. Hän on koulutukseltaan ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ja han opiskelee parhaillaan sosionomiksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että Tampereella on tällä hetkellä noin tuhat ukrainalaista, jotka ovat rekisteröityneet turvapaikan hakijoiksi. Suurin osa heistä asuu kotimajoituksessa.

Klesmanin mukaan sodan jaloista paenneet ukrainalaiset ovat henkisesti vahvoja.

– Vaikka tilanne kotimaassa on vakava, ja ihmiset ovat kokeneet rankkoja asioita, suurin osa suhtautuu tulevaisuuteen toiveikkaasti. Se on jaksamisen kannalta todella tärkeää.

Ukraina-koordinaattori saatiin palkattua Tampereen seurakuntien ja yhteistyökumppaneiden järjestämän keräyksen ja huutokaupan tuotoilla. Keräys tuotti lähes 20 000 euroa, ja tämän rahoituksen turvin Ukraina-koordinaattori voidaan palkata vuoden 2023 tammikuun loppuun asti kestävään pestiin.

Marhaban-keskuksen toiminnanohjaaja Maria Haapavaara kiittelee kaikkia keräyskampanjaan osallistuneita.

– Keräyksen kokonaissumma oli 19 493 euroa. Olemme erittäin kiitollisia sydämellisistä ja anteliaista tamperelaisista. Kiitos myös teille kaikille muusikoille, taiteilijoille, toimittajille ja vapaaehtoisille, jotka olette aikaanne ja taitojanne laittaneet likoon. Te kaikki yhdessä olette mahdollistaneet tämän, kiittää Maria Haapavaara.