Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Noora pomppaa Rainassa Idolsin jälkeen uudelle tasolle – "Ensin tarvitsin säestäjää keikalle ja pidettiin ”bändireenit”..."

Noora Mäkinen esittää modernia ja monipuolista poppia suomeksi.

Noora Mäkinen kertoo olevansa ”aloitteleva artisti”, mutta se on vain puolet totuudesta.

On fakta, että Nooran debyyttisingle Saat mut nauramaan julkaistiin vasta puoli vuotta sitten, mutta toisaalta laulaja on ehtinyt kokeilemaan siipiään ja menestynyt muualla.

Noora Mäkinen oli vuoden 2018 Idols-kilpailun neljäs.

– Matka Idolsissa antoi hyvää oppia tulevaan ja loi ajatuksen urasta musiikin parissa, Noora tiivistää.

Menestys auttoi vokalistia luontevasti eteenpäin. TV-näkyvyys poiki kontakteja musiikkituottajilta ja artisteilta, jotka tykkäsivät Nooran soundista.

Herkkyys ja tunteikkuus on mulle luontaista.

Yhteistyökumppaniksi valikoitui lopulta tamperelainen Samuli Vettenranta.

– Ensin tarvitsin säestäjää keikalle ja pidettiin ”bändireenit”, joissa huomattiin, että meidän äänet soi kauniisti yhteen. Lähdettiin ihan nollasta tekemään sitä, mikä kuulosti ja tuntui omalta. Pian totesimme, että tässähän on hyvä ja monipuolinen paketti kasassa, Noora hymyilee.

Nooran ja Samulin musiikki hakee voimansa aidoista soittimista, elektronisista soundeista ja monipuolisesta tavasta käsitellä poppia.

Oman lisänsä tarinaan tuo tuottajakaksikko Millionaire Men, eli Juha-Matti Penttinen ja Ossi Riita.

– Toinen sinkkuni Antaisin mitä vaan antaa pehmeän nousun mun menevimpiin biiseihin, joista kuullaan lisää kesällä. Niissä päästään tutustumaan mun villimpään puoleen, mutta ei paljasteta liikaa.

– Herkkyys ja tunteikkuus on mulle luontaista ja sitäkin on lisää luvassa, eli monipuolista musiikkia on tulossa suomen kielellä, Noora kertoo.

Tänään keskiviikkona Noora ja Samuli esiintyvät Cafe & Bar Rainassa Kehräsaaressa.

– Tervetuloa fiilistelemään mun jo julkaistuja ja tulevia biisejä tunnelmallisina ja maanläheisinä akustisina versioina, Noora toivottaa.

– Lisämausteena keikalla kuulee covereita mun kotimaisilta lempiartisteilta. On ilo päästä esiintymään tunnelmalliseen Ravintola Rainaan Uusien laulujen Klubille, jossa yhdistyvät kulttuuri, hyvä ruoka ja ihana meininki!

Noora Cafe & Bar Rainassa ke 25.5.