Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laaja tutkimus: Täällä päin maata ovat Suomen tyytymättömimmät työntekijät

Länsisuomalaiset työntekijät ovat työnantajaansa tyytymättömämpiä kuin muualla Suomessa asuvat työntekijät, kun arvioidaan työpaikan vastuullisuutta.

Työnantajansa vastuullisuuteen tyytyväisimmät työntekijät ovat Uudellamaalla.

Tiedot käyvät ilmi Oikotien tuoreesta Vastuullinen työnantaja -tutkimuksesta.

– Länsi-Suomessa ollaan tyytymättömiä esimerkiksi siihen, miten esihenkilö kohtelee tiimin jäseniä. Siellä 64 prosenttia työntekijöistä arvioi, että esihenkilö kohtelee tiimin jäseniä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Uudellamaalla vastaava luku oli 76 prosenttia ja koko maassa 71 prosenttia, Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa kertoo tiedotteessa.

Työnantajat menestyvät koko maassa heikosti, kun arvioidaan heidän toimintaansa palkkatasa-arvossa ja palkkauksessa.

Tutkimukseen osallistuneista 38 prosenttia kokee, ettei työpaikoilla puhuta palkoista avoimesti, ja 32 prosenttia on sitä mieltä, etteivät palkkojen perusteet ole organisaatiossa selkeät. Työnantajan vastuullisuus on tärkeä kriteeri työpaikkaa valittaessa: näin ajattelee 59 prosenttia vastaajista.

Miehet antavat työnantajan vastuullisuudesta parempia arvosanoja kuin naiset. Vanhemmat työntekijät ovat usein hiukan tyytymättömämpiä kuin uransa alkuvaiheessa olevat. Toisaalta kriittisintä palautetta kestävän kehityksen toteutumisesta organisaatiossa antavat 25–44-vuotiaat.

Vastuullinen työnantaja -tutkimus on Suomen suurin työelämän vastuullisuustutkimus. Se on osa Oikotien vuotuista Vastuullinen työnantaja -kampanjaa. Tutkimus toteutettiin nyt kolmannen kerran. Tänä vuonna siihen vastasi 4 604 työssäkäyvää 18–65-vuotiasta suomalaista eri puolilta maata.