Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väylävirasto uusii turvalaitteita Tampereen ja Seinäjoen välillä – ratatyöt vaikuttavat viikonloppujuniin

Tampereen ja Seinäjoen välisellä rataosuudella uudistetaan parhaillaan turvalaitteita. Uusien turvalaitteiden käyttöönotto ajoittuu tuleville viikonlopuille touko-kesäkuun vaihteeseen, ja sillä on vaikutusta normaaliin junaliikenteeseen. Työt ovat osa Väyläviraston hanketta, jossa korvataan nykyinen elinkaarensa päähän tullut noin 150 kilometrin mittainen Lielahti-Seinäjoki-rataosuuden turvalaitejärjestelmä kokonaisuudessaan vuosien 2019–2022 aikana.

Tampere-Seinäjoki rataosan uusien turvalaitteiden käyttöönotoilla on vaikutuksia normaaliin junaliikenteeseen. Ratatyöt alkavat lauantaialkuillasta ja päättyvät sunnuntaiaamupäivään. Töitä tehdään 28–29. toukokuuta sekä 4., 5., 11., 12., 18. ja 19. kesäkuuta. Ratatöitä rajaavat junat kulkevat normaalisti, mutta joitakin yhteyksiä ratatöiden aikana korvataan bussikuljetuksilla.

Ratatöihin osallistuu arviolta 100 rata-asentajaa ja useita työkoneita, jotka liikkuvat radalla ja huoltoteillä.

– Ratatöiden ohella rataosalla tehdään myös laajoja radankunnossapitotöitä, sillä tämän kaltaiset työraot halutaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, projektipäällikkö Miikka Uotila Väylävirastosta kertoo tiedotteessa.