Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Lapista suivaantui: ihmisiä ryöstetty MM-kisoissa... oluen hinnalla – "Tällä kaikella tulee olemaan pitkäaikaiset vaikutukset Tampereen imagoon"

Keskustan Lapin vaalipiirin kansanedustaja Mikko Kärnä on suivaantunut oluen hinnasta jääkiekon MM-kisoissa Tampereella.

Kärnä kertoi maanantaina lähettämässään tiedotteessa, että "käy kuumana oluen ryöstöhinnoista jääkiekon MM-kisoissa".

Kärnä kertoo saneensa viime päivinä kymmeniä yhteydenottoja tukijoiltaan, jotka kokevat tulleensa MM-kisoissa ryöstetyksi.

– Onhan tämä sikamaista. Ensin ihmiset ostavat kisoihin kalliit liput, matkustavat paikan päälle ja sen jälkeen heidät putsataan viimeisiä lantteja myöten törkeän korkealla kaljan hinnalla. Jääkiekko on Suomen kansallisurheilua ja keskioluen nauttiminen on monelle oleellinen osa lajin seuraamista. 9 euroa normaalista oluttuopista on aivan kohtuuton hinta. Siinä on monella itku silmässä pisuaarilla, kun joutuu pohtimaan seuraavan oluen ostamista. Tällä kaikella tulee olemaan pitkäaikaiset vaikutukset Tampereen imagoon, toteaa Kärnä tiedotteessa.

Kärnä toteaa tiedotteessa, että hän on kansanedustajan valtakirjansa nojalla velvollinen puuttumaan myös jääkiekkofanien epäasialliseen kohteluun. Kärnä katsoo, että Tampereella tilanne on karannut riiston puolelle.

– Kansanedustajan toimessa ei ole niin pientä epäkohtaa, johon ei voisi puuttua. Tampereella saa normaalisti edullista kotimaista olutta, mutta nyt on päätetty viedä kisaturisteilta tuhkatkin pesästä. Lapissa olemme oppineet sen, että tyytyväinen turisti tulee uudelleenkin käymään ja tuo rahaa kassaan useita kertoja. Nyt Tampereelle matkustaneille jää jäljelle vain pääkipu, tyhjät taskut ja tunne ”ei enää koskaan tänne”. Tämä on vaarantava virhe. Oluen hinnat on saatava Tampereella välittömästi alas. Helsingistä sentään löytyy 4 euron tuoppeja kisaturisteille edelleen, plussat nyt kerrankin Helsingille.