Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kolmen torin yleisö-wc:n seinään tulee sydäniskurit – Antaa mahdollisuuden iskuun vain tarvittaessa, automaattinen tekstiviesti hätäkeskukseen...

Tampereen keskustaan on asennettu kolme sydäniskuria eli defibrillaattoria sairaskohtauksen saaneen henkilön ensiapuun.

Sydäniskurit löytyvät Laukontorilta, Tammelantorilta ja Keskustorilta.

Sydäniskurin saa hätätilanteessa säänkestävästä kaapista avaamalla kaapin oven. Iskurin voi kuljettaa kaapista etäämmällekin elvytettävän henkilön luo. Iskuri antaa yksinkertaista ja tarkkaa ohjeistusta koko elvytyksen ajan ääni- ja kuvaviestien avulla.

Iskuri antaa mahdollisuuden iskuun vain tarvittaessa.

Sydäniskurit sijaitsevat Keskustorilla Kirjastonpuiston yleisö-wc:n seinässä, Tammelantorin lounaiskulmassa sijaitsevan yleisö-wc:n seinässä ja Laukontorin yleisö-wc:n seinässä.

Sydäniskurin kaapista lähtee tekstiviesti ensihoidon tilannekeskukseen, kun iskuri otetaan käyttöön kaapista. Tekstiviesti ei kuitenkaan korvaa hätäpuhelua numeroon 112.

Hätänumeroon on soitettava pikimmiten, kun henkilö on saanut sairaskohtauksen. Tekstiviestin tarkoituksena on lähinnä laitteen valvonta.

Sydänturva-sydäniskureiden sijoitettiin keskustaan vilkkaille paikoille, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Nämä kolme defibrillaattoria on ensimmäiset kaupungin yleisille alueille sijoitettavat iskurit. Rekisteröityjä sydäniskureita Tampereella on paljonkin, ja niiden sijaintipaikat löytyvät Defi.fi-palvelusta.