Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Syvä Joki paiskoo kunnolla Telakalla – "Tampereella parasta on tyylillinen monipuolisuus ja soittajien keskinäinen solidaarisuus"

Tomi Nordlundin johtama bändi on suoraviivainen ja monipuolinen.

Tomi Nordlund & Syvä Joki -yhtyeellä on perjantaina aihetta juhlaan.

Kokoonpanon kolmas pitkäsoitto Äänet ja valot ilmestyi tammikuussa ja sen kunniaksi kopla soittaa Telakalla.

– Nyt on hyvä tilaisuus tulla katsastamaan yhtyeen tiukka ja energinen nykykunto, Tomi Nordlund tiivistää.

Samalla kuulija voi myös miettiä, miten kyseiseen tilaan on päästy.

– Bändi tuntuu kehittyneen ja osin muuttaneen muotoaan luonnollisesti. Silti tietty pohjavire ja keskinäinen dynamiikka ovat pysyneet melko lailla samoina alusta asti, Nordlund miettii.

– Esikoisalbumin melodinen folk pop sai kakkoslevyllä progemaisempia ja tummempia sävyjä, kun taas Äänet ja valot -uutuudesta halusimme tehdä suoraviivaisen mutta tunnelmiltaan monipuolisen rocklevyn. Tällä levyllä päästiin paiskomaan kunnolla!

Täällä on hyvä, rento ja reilu meininki.

– Koronakurimuksen jälkeen tällainen livesoittoon tehty rockalbumi tuntuukin aika osuvalta ja tarpeelliselta vedolta.

Telakan lavalla orkesteri kohtaa myös sille tärkeitä soittajia.

– Saamme levynjulkkarikeikalle vieraiksemme kitaristi Lasse Noukan ja kosketinsoittaja Mikko Kangasjärven, joka oli mukana työstämässä Äänet ja valot -levyä ja soitteli kiippareita albumin useaan biisiin, Nordlund paljastaa.

Juuri siksi juuriltaan porilainen bändiliideri arvostaa Mansen henkeä.

– Tampereella parasta on tyylillinen monipuolisuus ja soittajien keskinäinen solidaarisuus. Täällä on hyvä, rento ja reilu meininki ja täällä tehdään todella paljon kiinnostavaa uutta musiikkia.

– Pienempien bändien soisi kuitenkin saavan enemmän sijaa liverintamalla: keikkajärjestäjiltä ja -kävijöiltä peräänkuuluttaisin hieman lisää rohkeutta, Nordlund vihjaa.

Tomi Nordlund on tuttu hahmo myös tribuuttiyhtyeistä Men On The Moon plays R.E.M. ja The Ghost Of Bruce Springsteen & The E Street Band sekä pitkästä dj-urasta etenkin Doris-ravintolasta.

– The Ghost Of Bruce on yhä voimissaan, mutta Men On The Moonia voi olla käytännössä vaikeaa saada uudelleen kasaan. Silti ajatus R.E.M.-tributoinnista kiehtoo edelleen.

– Huomasin viime viikonloppuna palanneeni dj-koppiin yli kuuden vuoden tauon jälkeen. Seuraavaksi ”heti” marraskuussa on luvassa tanssitukset Aknestikin ja Supperheadsin keikan jälkeen Yo-talolla kera dj Tamin.

– Ehkäpä sitä ennenkin tulee jossain levyjä pyöriteltyä, dj Tomi pohtii.

Tomi Nordlund & Syvä Joki Telakalla pe 20.5.