Tampere Rock City | Syvä Joki paiskoo kunnolla Telakalla – "Tampereella parasta on tyylillinen monipuolisuus ja soittajien keskinäinen solidaarisuus"

Tomi Nordlundin johtama bändi on suoraviivainen ja monipuolinen.

Tomi Nordlund & Syvä Joki -yhtyeellä on perjantaina aihetta juhlaan.

Kokoonpanon kolmas pitkäsoitto Äänet ja valot ilmestyi tammikuussa ja sen kunniaksi kopla soittaa Telakalla.

– Nyt on hyvä tilaisuus tulla katsastamaan yhtyeen tiukka ja energinen nykykunto, Tomi Nordlund tiivistää.

Samalla kuulija voi myös miettiä, miten kyseiseen tilaan on päästy.

– Bändi tuntuu kehittyneen ja osin muuttaneen muotoaan luonnollisesti. Silti tietty pohjavire ja keskinäinen dynamiikka ovat pysyneet melko lailla samoina alusta asti, Nordlund miettii.

– Esikoisalbumin melodinen folk pop sai kakkoslevyllä progemaisempia ja tummempia sävyjä, kun taas Äänet ja valot -uutuudesta halusimme tehdä suoraviivaisen mutta tunnelmiltaan monipuolisen rocklevyn. Tällä levyllä päästiin paiskomaan kunnolla!

Täällä on hyvä, rento ja reilu meininki.

– Koronakurimuksen jälkeen tällainen livesoittoon tehty rockalbumi tuntuukin aika osuvalta ja tarpeelliselta vedolta.

Telakan lavalla orkesteri kohtaa myös sille tärkeitä soittajia.

– Saamme levynjulkkarikeikalle vieraiksemme kitaristi Lasse Noukan ja kosketinsoittaja Mikko Kangasjärven, joka oli mukana työstämässä Äänet ja valot -levyä ja soitteli kiippareita albumin useaan biisiin, Nordlund paljastaa.

Juuri siksi juuriltaan porilainen bändiliideri arvostaa Mansen henkeä.

– Tampereella parasta on tyylillinen monipuolisuus ja soittajien keskinäinen solidaarisuus. Täällä on hyvä, rento ja reilu meininki ja täällä tehdään todella paljon kiinnostavaa uutta musiikkia.

– Pienempien bändien soisi kuitenkin saavan enemmän sijaa liverintamalla: keikkajärjestäjiltä ja -kävijöiltä peräänkuuluttaisin hieman lisää rohkeutta, Nordlund vihjaa.

Tomi Nordlund on tuttu hahmo myös tribuuttiyhtyeistä Men On The Moon plays R.E.M. ja The Ghost Of Bruce Springsteen & The E Street Band sekä pitkästä dj-urasta etenkin Doris-ravintolasta.

– The Ghost Of Bruce on yhä voimissaan, mutta Men On The Moonia voi olla käytännössä vaikeaa saada uudelleen kasaan. Silti ajatus R.E.M.-tributoinnista kiehtoo edelleen.

– Huomasin viime viikonloppuna palanneeni dj-koppiin yli kuuden vuoden tauon jälkeen. Seuraavaksi ”heti” marraskuussa on luvassa tanssitukset Aknestikin ja Supperheadsin keikan jälkeen Yo-talolla kera dj Tamin.

– Ehkäpä sitä ennenkin tulee jossain levyjä pyöriteltyä, dj Tomi pohtii.

Tomi Nordlund & Syvä Joki Telakalla pe 20.5.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut