Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näillä teoilla Tampere voi saada Unicefilta Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen

Tampereen kaupunki tiedottaa, että Unicef on hyväksynyt 13. toukokuuta 2022 Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyön tavoitteet ja toimenpiteet. Ne ohjaavat Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä Tampereella seuraavien kahden vuoden ajan.

– Jos tavoitteet saavutetaan, voi Tampere kahden vuoden kuluttua saada Unicefilta Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen, Tampereen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Tampereella kehittämistyö alkoi tammikuussa 2021.

Unicefin ja Tampereen kaupunginhallituksen hyväksymään toimintasuunnitelman on kirjattu viisi kehittämistyön tavoitetta. Niistä kolme valikoitui nuorten ryhmän TOP5-kehittämiskohteiden listalta. Jokaisen tavoitteen kohdalle on listattu myös toimenpiteet, jotka edistävät sen toteutumista.

Ensimmäisenä kehittämistyön tavoitteena on lisätä lasten, nuorten ja heidän kanssaan toimivien aikuisten tietoisuutta lasten oikeuksista. Lapsen oikeuksista kerrotaan aktiivisesti ja niistä järjestetään koulutuksia.

Toiseksi kehittämistyöllä varmistetaan, että jokainen lapsi saa osallistua ja vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Haavoittuvassa asemassa oleville lapsille kohdennetaan esimerkiksi palveluja ja harrastustoimintaa.

Kolmas tavoite on, että lapset otetaan mukaan heihin kohdistuvien vaikutusten ennakointiin ja seurantaan.

Neljäntenä tavoitteena on varmistaa, että jokaisen lapsen elämässä on vähintään yksi turvallinen aikuinen, joka tukee lasta kasvussa ja kehityksessä. Lasten turvallisuutta lisätään muun muassa tukemalla vanhemmuutta ja kehittämällä palveluja.

Viidenneksi tavoitteena on ehkäistä kiusaamista ja edistää yhteisöllisyyttä muun muassa lisäämällä lasten tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kiusaamisen vastaisia toimenpiteitä käsitellään lasten kanssa ja kiusaamiseen ja väkivaltaan puututaan entistä tehokkaammin. Lisäksi edistetään Tampereen asuinalueiden turvallisuutta.

Toimintasuunnitelman tavoitteisiin ja toimenpiteisiin voi tutustua tarkemmin Tampere Juniorin Lapsiystävällinen kunta -internetsivuilla: Lapsiystävällinen kunta Tampere Junior -kehitysohjelma