Laakkosen vajaan kahden kilometrin muutto mahdollistaa korjaamopalvelujen merkittävän kasvun – "Säästimme avajaiset tietoisesti MM-kisojen ajaksi”

Autoa joutuu nyt odottamaan, mutta hetki autokaupalle ei ole välttämättä huono, neuvoo autotalonjohtaja.

Laakkonen viettää lauantaina uuden Skoda-myymälänsä avajaisia Tampereen Hatanpäällä. Autotalo muuttaa Nekalasta vajaat kaksi kilometriä Hatanpäälle Lokomonkatu 25:een.

– Saamme isommat ja paremmat tilat. Myymälätilat kasvavat jonkin verran, mutta korjaamotiloihin saamme merkittävän kasvun, kertoo autotalonjohtaja Tea Välimäki.

Lokomonkadulla Laakkosen uutuus on vauriokorjaamo, jossa on sekä korikorjaamo että maalaamo. Korjauskapasiteetti kasvaa muutenkin, sillä vauriokorjaamossa ja huoltokorjaamossa töitä voidaan tehdä yhtä aikaa 19 autonostimella.

– Maalaamo on meille Tampereella kokonaan uutta liiketoimintaa. Se saadaan näillä näkymin auki kesäkuun lopussa, ennakoi Välimäki

Myymäläpuolella suurin uutuus on satsaus digitaalisiin palveluihin. Esimerkiksi auton varusteita voi valita nojatuolissa tabletin näytöltä ja katsoa lopputulosta suurelta screeniltä.

– Tabletilla pystyy päivittämään valintojaan ja katsomaan miltä esimerkiksi värit ja vanteet autoon vaikuttavat, konkretisoi autotalonjohtaja.

Skodan lisäksi Laakkonen myy Tampereella vaihtoautoja. Liikkeen kalusteet on hankittu kierrätettyinä. Sähköautojen ja ladattavien hybridien latauspaikkoja tullaan lisäämään entistäkin enemmän.

– Vastuullisuus merkitsee autoileville suomalaisille yhä enemmän, halusimme Tampereen liikkeessämme tarjota asiakkaillemme uudenlaisia vastuullisempia ratkaisuja ja palveluja ja erottua näin myös ulkoisella ilmeellä, sanoo Välimäki.

Laakkonen hankki Veholta ja Autokeskukselta Tampereen Skoda-liiketoiminnot syksyllä 2019. Välimäen mukaan liiton alku on sujunut olosuhteisiin nähden hyvin.

– Skodaan on olemassa luontainen kiinnostus. Lisäksi Skodan tarinan kaarin lähimpinä vuosikymmeninä on ollut hieno.

Korona on ollut autokaupassa monella tapaa poikkeusaikaa. Pandemian alussa automarkkina viilentyi, mutta sen jälkeen haasteeksi on noussut toimitusaikojen pidentyminen esimerkiksi komponenttipulan takia.

Vaikka esimerkiksi suosiotaan kasvattaneita sähkö- ja hybridiautoja joutuu odottamaan jopa 10–12 kuukautta, ei hetki auton vaihtamiseen ole Välimäen mukaan välttämättä huono.

– Tällä hetkellä myös vaihtoautosta saa hyvä hinnan.

Uusi toimipiste avasi ovensa jo huhtikuussa, mutta avajaisjuhlallisuudet säästettiin jääkiekon MM-kisojen ajaksi. Skoda on jääkiekon MM-kisojen pitkäaikainen pääyhteistyökumppani. Suomessa Laakkonen ja Skoda tekevät yhteistyötä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

– Yhteyksiä on niin paljon, että säästimme avajaiset tietoisesti MM-kisojen ajaksi, kertoo Välimäki.

Lauantaina kello 10–15 järjestettävän avajaistapahtuman juontaa Maria Hintikka. Luvassa on muassa onnenpyörä, lämärikisa ja nopeimmille on tarjolla grillimakkaraa ja jäätelöä. USA–Ruotsi-peli on katsottavissa liikkeen jättiscreeniltä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut