Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen uusi poliisitalo alkaa hahmottua

Tampereen uusi poliisitalo alkaa hahmottua Nekalan teollisuusalueelle. Isoon rakennuskompleksiin tulee myös pelastuslaitos, ja lisäksi rakennuksen yhteyteen suunnitellaan tilat selviämisasemalle ja sosiaalikriisipäivystykselle.

Asemakaavamuutoksen tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavan muutoksen luonnos- ja valmisteluaineisto on nähtävillä 19.5.– 9.6.2022. Asemakaavan muutos aloitettiin joulukuussa 2020 osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä ololla.

Asemakaavan selostuksessa todetaan, että suunniteltu kohde soveltuu poliisin oman turvallisuusanalyysin mukaan poikkeuksellisen hyvin uuden pääpoliisiaseman rakennuspaikaksi Tampereella.

"Rakennuspaikka sijaitsee hyvien yhteyksien varrella, jolloin saavutettavuus on hyvä joka suuntaan. Tampereen strateginen kasvusuunta on vahvasti etelään. Alueella on riittävästi pinta-alaa uutta poliisitaloa ja sen tarvitsemia alueita varten, ja topografia on tasaista. Etäisyydet lähiympäristön rakennuksiin ovat verraten suuret eivätkä nykyiset rakennukset rajoita toimintaa", selostuksessa lukee.

Paikka soveltuu myös pelastuslaitoksen käyttöön. Uusi paloasema turvaa pelastustoiminnan toimintavalmiutta etenkin Tampereen eteläisillä alueilla.