Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hakametsän uuden tulevaisuuden varmistamiseksi perustetaan yhtiö – Tampereen kaupunki lähtee vähemmistöosakkaksi

Tampereen kaupunki aikoo hankkia perusteilla olevasta Hakametsän Kehitys Oy -kehitysyhtiöstä 40 prosentin vähemmistöomistuksen.

Osakkeista 20 prosenttia hankitaan Peab Oy:ltä ja toiset 20 prosenttia YH-Kodit Oy:ltä. Osakassopimuksen perusteella kaupunki tekee 320 000 euron sijoituksen yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Asiasta päätti konsernijaosto tiistaina.

Kehitysyhtiö perustetaan Hakametsän-hankkeen kehitysvaiheen toimenpiteiden sujuvaa toteutusta varten. Tarkoituksena on kehittää alueen konsepti- ja toteutuskilpailun syyskuussa 2018 voittanutta Peab Oy:n ja YH Kodit Oy:n yhteistä konseptia.

Perustettava yhtiö tulee tilaamaan konsultti- ja selvitystöitä, jotta hankkeen toteutus sujuisi mahdollisimman kustannustehokkaasti. Valmistelevissa neuvotteluissa kehitysyhtiön kokonaisbudjetiksi on sovittu 800 000 euroa. Osakkaat eivät sitoudu yhtiön lisärahoitukseen tai muihin yhtiön taloudellisiin vastuisiin ilman eri päätöksiä. Kaupungin edustajaksi yhtiön hallitukseen konsernijaosto nimitti hankejohtaja Tero Tenhusen.

Hakametsän uudistamis- ja täydennysrakentamishankkeen lähtökohtana on, että Hakametsän jäähalli ja sitä ympäröivä alue vapautuvat laajalle käyttäjäkunnalle, koska pääsarjan jääkiekko on siirtynyt Nokia Arenalle.

Tavoitteena on, että kohteesta valmistuu liikunnan, kilpaurheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille kuin yhteistyökumppaneille. Hakametsän saavutettavuus tulevan ratikkareitin varrella on erinomainen.