Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-ihmepojasta tuli mies ja Mansen supertykki – "Tampereellakin muutamat ihmiset tunnistivat minut jo syksyllä ja tulivat juttelemaan"

Manse PP nappasi pesäpallon siirtomarkkinoiden suurimman vonkaleen. Perttu Ruuskan odotetaan lyövän joukkueen toiseen kultaan.

Miesten Superpesiksen tämän kauden seuratuin joukkue on hallitseva mestari Manse PP. Sen seuratuin pelaaja on Perttu Ruuska, jonka muutto Vimpelistä Tampereelle oli viime syksyn kovin siirtopommi.

– Totuin Vimpelissä siihen, että joukkueeni lähtee joka kauteen ennakkosuosikkina. Se paine on minulle jo tuttua. Jokainen vastustaja halusi silloin saalistaa Vimpelin päänahan, nyt se sama on edessä Manse PP:ssä, Ruuska toteaa.

Ruuska on sarjahistorian nuorin kultamitalisti, nuorin juoksun lyönyt pelaaja, nuorin Itä-Länsi -pelaaja, joka takoi kaudella 2018 128 juoksua. Hän on Superpesiksen tähti, joka pelasi huippuroolissa pudotuspeleissä Vimpelissä jo 15-vuotiaana.

Ihmepojaksi kutsuttu Ruuska on jo aikuinen, 21-vuotias.

– Enhän minä 15-vuotiaana oikein tajunnutkaan tilannetta, että nyt yhtäkkiä pelaankin finaaleissa. Vaikka ikää ei ole vieläkään paljon niin kokemusta on kertynyt paljon lajista ja kaikesta sen ympärillä olevasta. Olen oppinut huippu-urheilijan arjen.

Kun Perttu Ruuska teki ratkaisun siirtyä ensimmäistä kertaa urallaan Vimpelistä muualle, olivat pesäpalloon liittyvät asiat tietysti päävaikuttimet. Tampereella ainoana miesten Superpesiksen suurena kaupunkina oli myös suuri merkitys.

– Tampere oli houkutteleva kaupunki, sitä on turha kiistää. Uusi ympäristö niin pesäpallossa kuin elämässä muutenkin virkistää ja virtaa on entistä enemmän, Ruuska perustelee.

Pesäpalloilijat eivät saa liikkua Vimpelissä rauhassa. Joku on aina nykimässä hihasta. Tampereella on toisin.

– Tampereellakin muutamat ihmiset tunnistivat minut jo syksyllä ja tulivat juttelemaan. Näin kesän korvalla kiinnostusta on tullut lisää, Ruuska sanoo.

Perttu Ruuska palaa parin vuoden lukkaroinnin jälkeen lyöjäjokeriksi pääkotiuttajan rooliin. Alku ainakin oli hyvä. Ruuska pamautti Manselle sarjan avausottelussa Kankaanpäätä vastaan neljä juoksua.

Hän kertoo tietävänsä jo tarkkaan, mistä kotikenttä Kaupin parhaat lyöntikohdat löytyvät.

– Läpilyöntejä on mahdollista tehdä oikeastaan joka puolelta.

Ruuska ja joukkuekaverit pääsevät villitsemään kotiyleisöä vasta 2. heinäkuuta. Siihen asti Manse PP pelaa vain vieraskentillä Kaupin pesäpallostadionin uudistustyön takia.

–  Voihan reissaaminen tuoda väsymystä eikä alkukausi ole välttämättä paraatimarssia, mutta paljon yhdessä oleminen matkoilla voi hitsata joukkuehengen timanttiseen kuntoon, Perttu Ruuska arvelee.

– Emmeköhän saa vieraissakin yleisön huutamaan meille, mies naurahtaa.