Teatteriarvio | Koko kaupungin Vinski valloittaa vauhdikkaalla menollaan Tampereen Komediateatterissa – "Siinä ei ollut synkistelyä, kivaa hyppelyäkin, josta kaikki voivat nauttia"

Simo Puupposen eli Aapelin koko kaupungin Vinski vie katsojat iloiselle ja lempeälle 1950-luvulle.

Teatteriarvio

Tampereen Komediateatteri

Koko kaupungin Vinski

Aapelin Koko kaupungin Vinski on hämmästyttävästi kestänyt aikaa. Vuonna 1954 kirjoitettu lastenkirja on juuri saanut elokuvanakin ensi-iltansa nimellä Vinski ja näkymättömyyspulveri.

Panu Raipia on tehnyt dramatisoinnin kirjan perusteella ja onnistunut saamaan ehjän kokonaisuuden.

Hanna Gibson on tuttu näyttelijänä muun muassa viime kesän Korpelan kujanjuoksu -näytelmästä. Nyt hän debytoi ohjaajana ja saa esitykseen elämäniloista vauhtia. Alussa meno on ehkä liiankin vauhdikasta, mutta myöhemmin esitys seesteytyy sopivasti ja vie sekä lapset että aikuiset mukaan Vinskin jännittäviinkin seikkailuihin.

Koko kaupungin Vinski kuvaa elämää pienessä Hömpstadin kaupungissa. Vinski saa äidiltään rahaa ja menee apteekkiin ostamaan uutta näkymättömyyspulveria. Kun polkaisee oikealla jalalla vasemman jalan isovarvasta ja sanoo ”päin seiniä” muuttuu näkymättömäksi.

Vinskin rooliin on Suomen Teatteriopiston iltakoulusta löytynyt lahjakas Taneli Aho. Hän on kuin ikänsä näyttämöllä ollut, vaikka on vasta kolmetoistavuotias. Aho on fyysisesti lahjakas ja hänen äänenkäyttönsä on erinomaista. Upea suoritus!

Vinskin ja apteekkari Jaakko Mölsän yhteistyö on sujuvaa ja iloista, räppikin vauhdikasta. Mölsä on monipuolinen taiteilija: näyttelijä, muusikko ja akrobaatti, tuttu myös Rantabaari-sarjasta. Toiselta ammatiltaan hän on lääkäri.

Pekko Hirvonen ihastutti jo viime kesän esityksessä ja tekee nyt hurmaavat tyypit pormestarina, rouva Tikkulana, Lekana ja Varpusena.

Kaikki näyttelijät ovat Teatteriopiston eri linjojen kasvatteja ja vuosi vuodelta taitavimpia.

Lavastaja Oskari Löytösen ja pukusuunnittelija Kaisa Savolaisen yhteistyö on jälleen värikästä, iloista ja energistä kuten aiemmin muun muassa näytelmissä Aladdin ja taikalamppu sekä Risto Räppääjä ja villi kone. Tämä on lastenteatteria parhaimmillaan!

Teatteriseuranani oli 12-vuotias Tuukka Muurimaa Turusta. Hän näyttelee itse nuorisoteatteri Wimmassa ja piti näkemästäään kovasti.

– Siinä ei ollut synkistelyä, kivaa hyppelyäkin, josta kaikki voivat nauttia. Jokainen näyttelijä oli omalla tavallaan roolissaan hyvä, Vinski tietysti huippu. Palopäällikkö osasi myös olla huvittava. Näytelmä sopii koko perheelle – siinä on aikuisillekin paljon huumoria.

Tampereen Komediateatteri

Koko kaupungin Vinski

Ohjaus Hanna Gibson

Dramatisointi Panu Raipia

Lavastus Oskari Löytönen

Pukusuunnittelu Kaisa Savolainen

Koreografiat Saara Pohjoismäki

Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu Johanna Paakkanen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut