Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miracleo luo tunnelmaa Tampereella, tiesitkö tämä kisamaskotin nimen taustasta ja sukulaisuussuhteista? – "Hän saattaa nyökytellä, vilkutella, näyttää peukkua ja tanssia"

Kisamaskotti Miracleon voi nähdä niin areenoilla kuin Fan Zoneilla.

Hengennostattaja, tsemppari ja fiiliksenluoja. Tätä on jääkiekon MM-kotikisojen maskotti Miracleo.

– Jääkiekkoliiton ja sitä kautta myös Leijonien maskotti on Finkey ja hän on ollut aikaisemmin MM-kisoissa. Finkeyllä on sisko nimeltä Pinkey ja hän on ollut naisten jääkiekon MM-kisoissa maskottina. Halusimme jatkaa leijonaperhettä, kertoo MM-kisojen viestintä-, markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Aherto.

Miracleo on Finkeyn ja Pinkeyn ihmeellinen serkku.

– Miracleon nimi tulee siitä, että meidän kisojen teema on Making miracles eli tehdään ihmeitä. Miracleo on ihmeidentekijäleijona, joka pyrkii itse ja muistuttaa muitakin tekemään pieniä ihmeitä vastuullisuuden, yhteisöllisyyden ja hauskuuden hengessä, Aherto kuvailee.

Kyllä maskoteissa jotain taikaa on.

Miracleon väritys tulee suoraan kisojen väreistä. MM-kisojen teemavärit ovat revontulen värejä, joten siksi myös Miracleon harja on värikäs.

– Siellä on myös vähän valoja harjan seassa, koska halusimme tuoda vähän revontulien loistetta.

Miracleon on voinut bongata jo ennen kisoja muun muassa kouluissa, Karjala-turnauksessa, liigaotteluissa, Leijonien kultajuhlissa ja Salpausselän kisoissa. Kisoissa Miracleon voi nähdä niin areenoilla kuin Fan Zoneillakin. Areenoilla Miracleo saattaa esittää tanssiliikkeitä, joihin yleisökin pääsee mukaan.

– Miracleo on hengenluoja ja tsemppari. Se on hauskuutta ja yhteisöllisyyttä, mitä Miracleo tekee halleilla, Aherto sanoo.

– Tärkeä tehtävä on myös olla kuvissa varsinkin perheen pienimpien kanssa.

Toisin kuin luonnossa elävät lajitoverinsa, Miracleo on hiljainen leijona.

– Miracleo ei itse juttele, mutta hän saattaa nyökytellä, vilkutella, näyttää peukkua ja tanssia. Miracleolla on yleensä kaveri mukana, joka tulkkaa, jos lapsilla on Miracleolle kysymyksiä.

Aherto kertoo, että Miracleo on saanut niin lapset kuin aikuiset innostumaan.

– Miracleo on saanut liikkeelle paitsi lapsia, jotka tulevat heittämään yläfemmoja ja juttelemaan, mutta myös aikuisia. Aikuisetkin ovat Miracleosta innoissaan. Kyllä maskoteissa jotain taikaa on.