Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähitapiola Pirkanmaan uuden pomon tausta muun muassa kilpailevassa vakuutusyhtiössä ja Tampereen kauppakamarissa – "Hänen mutkatonta tapaansa olla ihmisten kanssa on kehuttu paljon"

Lähitapiola Pirkanmaan hallitus on valinnut Pirkanmaan alueyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Minna Metsälän.

Metsälä työskentelee tällä hetkellä liiketoiminnan ja johtamisen kehittämisen partnerina Ocio Oy:ssä.

– Olen erittäin iloinen, että saimme yhtiön johtoon Minnan. Hänellä on hyvin laaja ja vahva finanssialan ja vakuutusliiketoiminnan osaaminen. Lisäksi hänen mutkatonta tapaansa olla ihmisten kanssa on kehuttu paljon. Pirkanmaan alueyhtiö saa nyt paikalliset olosuhteet ja asiakkaat tuntevan osaajan johtoonsa, kuvailee Lähitapiola Pirkanmaan hallituksen puheenjohtaja Tom Liljeström tiedotteessa.

Minna Metsälällä on laaja-alainen tuntemus ja kokemus niin johtamisesta kuin vakuutusliiketoiminnasta. Hän on toiminut aiemmin muun muassa vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtajana noin kymmenen vuoden ajan. Metsälä on toiminut myös Tays Sydänsairaalan liiketoimintajohtajana ja Tampereen kauppakakamarin puheenjohtajana.

Metsälä aloittaa vaiheittain Lähitapiola Pirkanmaan palveluksessa, ensin tulevan kesän aikana perehtymällä yhtiöön ja sen toimintaan. Varsinaiset toimitusjohtajan tehtävät hänen suunnitellaan ottavan vastaan elokuussa. Metsälän valinta toimitusjohtajaksi vaatii vielä Finanssivalvonnan hyväksynnän.

– Tehtävä on mielenkiintoinen ja Pirkanmaa alueena on minulle tärkeä. Uskon, että osaavan henkilöstön kanssa jatkamme yhtiön liiketoiminnan kehittämistä. On hienoa päästä palvelemaan pirkanmaalaisia LähiTapiolan omistaja-asiakkaita. Meillä on arvokas tehtävä yhtenä suurimpana alueyhtiönä koko henkilöstön voimalla päästä luomaan elämänturvaa asiakkaillemme, Metsälä sanoo tiedotteessa.

– Lähitapiola Pirkanmaan vakavaraisuus, vakuutusliiketoiminta ja sijoitustoiminta ovat terveellä pohjalla ja uskon, että pääsemme yhdessä kehittämään palveluamme niin, että omistaja-asiakkaamme kokevat saavansa palveluistamme arvoa arkeensa.

Metsälä on LähiTapiola Vahinkoyhtiön hallituksen jäsen, mutta jättää luottamustehtävänsä ryhmässä ennen aloittamistaan toimitusjohtajana.

Edellinen toimitusjohtaja Pentti Kuusela irtisanoutui tehtävästä talvella.

Aamulehti uutisoi huhtikuussa Kuuselaan liitetystä epä-asiallisesta käytöksestä, seksuaalisesta häirinnästä ja vakavista työilmapiiriongelmista. Kuusela on kiistänyt väitteet.