Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Frenckell myytiin jo toiseen kertaan, nyt äänin 49–17 – Kaavamuutos toisi muun muassa hotellin ja kulttuuripalveluja

Tampereen kaupunki myy Frenckellin virastorakennuksen 14,3 miljoonalla eurolla yrittäjä ja kiinteistösijoittaja Marko Kuusiston vetämälle M/K Tampere IV Oy:lle.

Rakennus myydään perusparannettavaksi vireillä olevan asemakaavamuutoksen mahdollistamaan käyttötarkoitukseen. Kaavan mukaan Frenckelliin tulisi muun muassa hotelli ja kulttuuripalveluja.

Kaupunginvaltuusto päätti asiasta äänestämällä maanantain kokouksessaan. Myyntipäätös syntyi äänin 49–17.

Frenckellin virastorakennuksen myynti M/K Tampere IV Oy:lle hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa jo kertaalleen vuosi sitten toukokuussa 2021, mutta päätöksestä valitettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan asian käsittelyssä tapahtui muotovirhe, joka voidaan korjata tekemällä asiasta uusi päätös oikeassa järjestyksessä.

Frenckellin virastorakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja Tampereen kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Sitä ei saa purkaa, ja korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen luonne säilyy.

Virastorakennuksen ostajalle perustetaan erillisellä maanvuokrasopimuksella vuokraoikeus kaupungin omistamaan tonttiin.