Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisat myös ensi vuonna Tampereella? – Pormestari: "Hyöty voisi olla vielä tätäkin vuotta suurempi"

Suomi hakee jääkiekon vuoden 2023 kisojen isännyyttä Latvian kanssa. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen toivottaa kisat tervetulleiksi Tampereelle, jos ne myönnetään Suomelle.

Tampere saattaa isännöidä jääkiekon MM-kisoja myös ensi vuonna. Suomen Jääkiekkoliitto hakee kisoja Latvian kanssa, ja kisapaikkoina olisivat Tampere ja Riika.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kertoo, että olisi hienoa saada MM-kisat Tampereelle toistamiseen. Hän pitää kisojen talousvaikutuksia ja imagohyötyä merkittävinä Tampereen talousalueelle.

– Tulevaa on vaikea ennustaa, mutta optimistina ajattelen, että jos ensi vuonna koronapandemia ja maailmantilanne olisi parempi, hyöty voisi olla vielä tätäkin vuotta suurempi.

Vuoden 2023 MM-kisat olivat esillä maanantaina pidetyssä kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa keskusteltiin suurtapahtumien tilanteesta.

Ensi vuoden kisat oli tarkoitus pitää Pietarissa, mutta Venäjän aloittaman sodan vuoksi kisoille on etsitty uutta kotia pikaisella aikataululla. MM-kisoja tavoittelevat Suomen ja Latvian lisäksi Slovenia ja Unkari. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF tekee päätöksen kisaisännyydestä vuosikokouksessaan toukokuun lopulla.

Ikonen uskoo, että Tampere pystyisi järjestämään kisat, vaikka aikataulu on kireä.

– Tietysti kisat vaatisivat satsauksia sekä kovia ponnisteluja ja paljon työtä eri puolilla kaupungin organisaatiota, mutta varmasti tämän vuoden kisojen tuoma kokemus auttaisi järjestelyissä, hän toteaa.

Useat kansainväliset urheiluorganisaatiot ovat jo vetäneet tälle ja ensi vuodelle sovittuja kisoja Venäjältä. Ikonen kertoo, että Tampereella seurataan tilannetta tarkasti.

– Mielellämme emännöisimme eri lajien tapahtumia.

Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä ei yksilöi, mitä kisoja Tampere voisi mahdollisesti tavoitella ensi vuodeksi. Pesän mukaan tapahtumat käsitellään aina tapaus kerrallaan.

– Tampere on edelleen maailman sadan suurimman urheilutapahtumajärjestäjän joukossa, hän muistuttaa.

Tampere on tänä kesänä vilkas tapahtumakaupunki. Tapahtumaryppäitä on syyskuun puoliväliin asti toinen toisensa perään.

– Tänä aikana Tampereella on vain kaksi viikonloppua, jolloin täällä ei ole vähintään 12 tapahtumaa, joista kuhunkin odotetaan vähintään 2 500:aa vierasta, Pesä kertoo.

Pesän mukaan lukuisille tapahtumille löytyy tilaa.

– Olen kuitenkin painottanut kaikille tapahtumajärjestäjille, että olkaa tietoisia toisistanne ja tehkää yhteistyötä, ettei synny tilannetta, että toinen haluaa sulkea torin ja toinen marssia sen läpi.

Tapahtumien ympärillä tapahtuva hyörinä tuntuu hyvältä korona-ajan jälkeen.

– Kiirettä on pitänyt, mutta pidän sitä ainoastaan positiivisena asiana.

Pesä on myös erittäin tyytyväinen siihen, että kaupunki näyttäytyy kevään MM-kisoissa edukseen.

– Olen ihan älyttömän ylpeä kotikaupungistani.