Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lamminrahkan taidekisa ratkesi – torille rakentuu Vesileikki

Kangasalle Lamminrahkan uuden kaupunginosan torille haettiin pysyvää julkista taideteosta avoimen taidekilpailun kautta. Kilpailun voittajaksi valittiin teosehdotuksellaan Vesileikki kuvanveistäjä Riitta Huttunen. Huttusen teos on pronssiveistos, joka saa muotonsa kahden kuvitellun hahmon päälle suojaksi laskeutuneesta kankaasta.

Kilpailuun tuli kaiken kaikkiaan 47 ehdotusta, joista 46 täytti kilpailuohjelman kriteerit. Toiseksi sijoittui Pekka Jylhän teosehdotus Peili ja kolmanneksi Jaakko Nikkolan teosehdotus 7×7. Lisäksi palkintolautakunta päätti jakaa kunniamaininnat Toua Heinosen ja Julia Kukkosen työryhmän ehdotukselle Lajien piiri sekä Jarkko Rothin teosehdotukselle Rakastaa, ei rakasta, rakastaa.

Kilpailuohjelmassa korostettiin torin toiminnallisuutta ja tulevan taideteoksen toivottiin tukevan torin muodostumista rakentuvan Lamminrahkan alueen sydämeksi, jossa kiteytyvät tavoitteet vireästä, vehreästä, yhteisöllisestä ja ihmisläheisestä kaupunkikylästä. Jätetyt kilpailuehdotukset lähestyivät toiminnallisuutta ja toria eri tavoilla.

– Oli hienoa nähdä miten eri tavoilla taiteilijat olivat toria paikkana lähestyneet ja miten oivaltavasti ja raikkaasti toiminnallisuutta oli taiteen kautta ajateltu. Kuparin vihreä patina sopii hyvin Lamminrahkan metsäiseen maisemaan. Yksimielisesti valitussa voittajaehdotuksessa palkintolautakuntaa puhutteli erityisesti se, miten teos luo torille kohtaamispaikan ja miten teoksen muotokieli innostaa kuvittelemaan. Lisäksi palkintolautakuntaaihastutti se, että teos ei ole ainoastaan visuaalinen, vaan tilallisuus ja kaiku tuovat siihen lisäulottuvuuden, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen kuvaa tiedotteessa.

Tavoitteena on, että tori ja tuleva teos valmistuvat kesällä 2023 samanaikaisesti viereisen koulukeskuksen ja liikuntapuiston kanssa. Kangasalan kaupunki aloittaa voittajaehdotuksen jättäneen kuvanveistäjä Riitta Huttusen kanssa neuvottelut teosehdotuksen tarkentamisesta ja toteutuksesta.

Uuden kaupunginosan ensimmäinen asuinrakennus alkaa kohota – Yli 300 asunnon kortteli lämpiää uudenlaisella ratkaisulla

Lamminrahkaan tulossa Kangasalan ensimmäinen puukortteli