Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Sähkölaitos vetää lisää kaukojäähdytysputkea keskustaan – autoliikenne suljetaan poikkikatu kerrallaan

Tampereen Sähkölaitos vetää lisää kaukojäähdytysputkia Tampereen keskustassa.

Sähkölaitos jatkaa putkilinjastoaan Hämeenpuiston eteläpäästä pääkirjasto Metson nurkille ja sieltä Kauppakatua pitkin kohti Keskustoria.

Rakennustyöt alkavat torstaina 19. toukokuuta Tiiliruukinkadulta sekä Hämeenpuiston eteläpäästä. Työt jatkuvat arviolta lokakuun loppuun.

– Hämeenpuistossa työmaa kulkee jalankulku- ja pyöräilyväylän länsipuolella ja osin väylällä. Turvaamme kulkureitit mahdollisuuksien mukaan koko työmaan ajan. Hämeenpuiston puita ei myöskään kaadeta, kertoo rakennuttaja Karo Kilpinen tiedotteessa.

Autoliikenne suljetaan yhdeltä poikkikadulta kerrallaan Hämeenpuistossa. Ensimmäiseksi suljetaan Pyhäjärvenkadun osuus Hämeenpuistossa.

– Tarkoitus on urakan edetessä, että yhden korttelin matkalla kaivetaan, toisella tehdään putkitöitä ja kolmannella peittotöitä, sanoo tiedotteessa projektipäällikkö Tapani Salovaara Maansiirto Harry Mäkelä Oy:stä, joka on työn urakoi.

– Hämeenpuiston itä- ja länsisuuntien ajoneuvoliikenteeseen pyrimme vaikuttamaan mahdollisimman vähän, mutta jonkun aikaa liikenne tulee kulkemaan yhdellä kaistalla ainakin Hallituskadun ja Metson välillä.

Jääkiekon MM-kisat ovat viivästyttäneet urakan aloitusta, sillä kaupungin ei haluttu olevan täyttä työmaata MM-kisavieraiden saapuessa kaupunkiin.

– Olemme varautuneet viivästyksiin ja joustoihin myös kesän puistotapahtumien johdosta, Kilpinen kertoo.

Hämeenpuiston osuus työmaasta on pituudeltaan 580 metriä. Sen osuuden arvioidaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä. Kauppakadulla työmaan pituus on 450 metriä. Kauppakadulla kaukojäähdytystyömaan yhteydessä parannetaan myös Kauppakadun kuivatusta, kun osalle matkaa rakennetaan hulevesiviemäriä.

– Todennäköisesti teemme Kauppakadulla pintatöitä vielä lokakuussa. Nupukiveyksen palauttaminen on iso osa urakkaa, Kilpinen sanoo.