Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valtuusto hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen – Lopputulos 74,7 miljoonaa euroa plussalla

Tampereen kaupunginvaltuusto sai maanantaina tiedokseen vuoden 2021 tilintarkastuskertomuksen ja hyväksyi tilinpäätöksen.

Kaupungin tilikauden tulos muodostui 74,7 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi.

Selvitystä talouden tasapainotuksen toteutumisesta tilikaudella ei tarvita, koska taseessa on aikaisemmilta tilikausilta kertyneitä ylijäämiä. Kaupunginvaltuusto myönsi vastuuvapauden toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta 1.1.–31.12.2021.

Kaupunginvaltuusto sai tiedokseen myös arviointikertomuksen vuodelta 2021. Valtuusto velvoittaa kaupunginhallitusta ja lautakuntia ryhtymään toimiin arviointikertomuksessa esitettyjen huomioiden johdosta sekä raportoimaan näistä valtuustolle lokakuun 2022 loppuun mennessä.

Kaupunginvaltuusto asetti valtuustokaudelle 2018–2021 yhteensä 39 tavoitetta, joilla tuettiin tuolloin voimassa olleen Tampere – Sinulle paras -strategian toteutumista. Valtuustokauden tavoitteita edistettiin vuositavoitteilla, joita oli neljän vuoden aikana yhteensä 247 kappaletta. Näistä vuositavoitteista 57 prosenttia toteutui.

Tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota siihen, että Kestävä Tampere 2030 -tiekartan toimenpiteet eivät näytä riittävän kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen toteuttamiseen. Varsinkin liikenteen päästöt ovat laskeneet tavoiteltua hitaammin. Raitiotiehanke kehittää kestävää liikennejärjestelmää, ja se on onnistunut valtuustokaudella todella hyvin.