Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisi perää pelisääntöjä mopomiitteihin – Viime viikonloppuna vaarallista keulimista, ilotulitteiden ampumista, poliisin estämistä...

Sisä-Suomen alueella on ollut kevään aikana useita kokoontumisajoja, ja kesän mittaan ilmiön voi odottaa jatkuvan, ennakoi Sisä-Suomen poliisi maanantaina lähettämässään tiedotteessa.

Poliisi varoittaa, että jos tapahtumiin liittyy liikennesäännöistä ja muiden turvallisuudesta piittaamatonta käytöstä, tulee poliisi tähän puuttumaan.

Jyväskylässä oli lauantaina eri paikkoihin siirtyvä useiden satojen osallistujien mopomiitti, jossa oli mukana myös aikuisia autoilla. Mukana oli myös päihtyneitä nuoria. Yleisön joukossa keulittiin kovalla nopeudella ja ammuttiin ilotulitteita, sekä kiihdytettiin sivullisten ajoneuvojen seassa. Poliisin läsnäoloon suhtauduttiin uhmakkaasti ja poliisiauton kulkua pyrittiin estämään.

Poliisi kehottaa alaikäisten vanhempia keskustelemaan tapahtumiin osallistumisesta ja ajoneuvoista ja pitämään silmällä mahdollisia kulkupelien virityksiä.

Ajoneuvon omistajalla on velvollisuus huolehtia, että ajoneuvo on lain mukaisessa kunnossa ja kuljettajalla on aina viime kädessä vastuu sen turvallisesta ja sääntöjen mukaan tapahtuvasta kuljettamisesta. Tähän sisältyy myös se, että kaikissa tilanteissa omassa toiminnassa otetaan huomioon myös muiden tienkäyttäjien turvallisuus. Seuraukset ajoneuvon hallinnan menettämisestä ovat liian usein kohtalokkaita henkilövahinkojen muodossa ja jokainen niistä on liikaa.

Poliisi kertoo, että se tulee jatkossakin valvomaan vastaavanlaisia kokoontumisia ja puuttumaan niissä tapahtuvaan vaaralliseen toimintaan tilanteeseen soveltuvalla tavalla.