Valtuustoaloite: Kuntapäättäjien palkkioita alennettava Tampereella – "Kohtuullistamisen varaa olisi ilman sote-uudistustakin"

Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigelius (ps) jättää tänään kaupunginvaltuustolle aloitteen kuntapäättäjien palkkioiden alentamisesta. Hän perustelee palkkioiden alentamista sote-uudistuksella, jonka myötä yli puolet kuntien menoista ja tuloista siirtyy hyvinvointialueiden ja aluevaltuustojen vastuulle.

Valltuustoaloitteen mukaan muutoksen tulisi heijastua myös kuntapäättäjien palkkioihin.

– Kuntien tehtävien, vastuiden ja tulojen merkittävästi vähentyessä olisi luontevaa, että myös kunnallisten luottamushenkilöiden palkitsemista kohtuullistettaisiin, Vigelius kirjoittaa aloitteessaan.

Vigelius pitää Tampereen kuntapäättäjien nykyistä palkkiotasoa korkeana.

– Esimerkiksi Oulussa valtuutettujen kokouspalkkio on 150 euroa, kun taas Tampereella valtuutettuja palkitaan 380 eurolla, Vigelius kirjoittaa.

– Kohtuullistamisen varaa olisi ilman sote-uudistustakin. Meitä pienempien palkkioiden Oulussakin säästettiin kokouspalkkioiden korotusosa leikkaamalla, Vigelius huomauttaa.

Aloitteen mukaan palkkioiden alentaminen Tampereella näyttäisi esimerkkiä koko muulle kuntakentälle asemoitumisesta kuntatalouden kriisiin ja sote-uudistuksen jälkeiseen aikaan.

– Vastuu kuntatason palkkioiden kohtuullistamisesta on viime kädessä kuntapäättäjillä itsellään, aloitteessa todetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut