Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloite: Kuntapäättäjien palkkioita alennettava Tampereella – "Kohtuullistamisen varaa olisi ilman sote-uudistustakin"

Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigelius (ps) jättää tänään kaupunginvaltuustolle aloitteen kuntapäättäjien palkkioiden alentamisesta. Hän perustelee palkkioiden alentamista sote-uudistuksella, jonka myötä yli puolet kuntien menoista ja tuloista siirtyy hyvinvointialueiden ja aluevaltuustojen vastuulle.

Valltuustoaloitteen mukaan muutoksen tulisi heijastua myös kuntapäättäjien palkkioihin.

– Kuntien tehtävien, vastuiden ja tulojen merkittävästi vähentyessä olisi luontevaa, että myös kunnallisten luottamushenkilöiden palkitsemista kohtuullistettaisiin, Vigelius kirjoittaa aloitteessaan.

Vigelius pitää Tampereen kuntapäättäjien nykyistä palkkiotasoa korkeana.

– Esimerkiksi Oulussa valtuutettujen kokouspalkkio on 150 euroa, kun taas Tampereella valtuutettuja palkitaan 380 eurolla, Vigelius kirjoittaa.

– Kohtuullistamisen varaa olisi ilman sote-uudistustakin. Meitä pienempien palkkioiden Oulussakin säästettiin kokouspalkkioiden korotusosa leikkaamalla, Vigelius huomauttaa.

Aloitteen mukaan palkkioiden alentaminen Tampereella näyttäisi esimerkkiä koko muulle kuntakentälle asemoitumisesta kuntatalouden kriisiin ja sote-uudistuksen jälkeiseen aikaan.

– Vastuu kuntatason palkkioiden kohtuullistamisesta on viime kädessä kuntapäättäjillä itsellään, aloitteessa todetaan.