Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Influenssaa on nyt liikkeellä enemmän kuin kertaakaan koronapandemian aikana – "Erityisesti rokotusta suositellaan iäkkäille"

Influenssaa on Suomessa nyt liikkeellä enemmän mitä kertaakaan koronapandemian aikana. Asiasta tiedottaa THL.

Huhtikuun alun jälkeen influenssa-aktiivisuus on lisääntynyt merkittävästi eri puolilla Suomea. THL:n tartuntatautirekisterin mukaan viikoittaiset influenssalöydösmäärät ovat lähes kaksinkertaistuneet joka viikko huhtikuun alun jälkeen.

– Influenssarokotteita on vielä jäljellä ja rokotteen voi edelleen ottaa, jos sitä ei ole vielä tällä epidemiakaudella saanut. Erityisesti rokotusta suositellaan iäkkäille ja riskiryhmään kuuluville. Rokotteen antama suoja syntyy parissa viikossa, sanoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek tiedotteessa.

THL muistuttaa, että epidemian myöhäisen ajankohdan vuoksi rokotteen aikaansaama suojateho ei ole enää yhtä hyvä kuin vielä syksyllä ja talvella. Siksi iäkkäiden ja influenssan riskiryhmäläisten tulisi harkita viruslääkityksen käyttöä jo taudin varhaisessa vaiheessa.

Tällä influenssakaudella Suomessa on annettu noin 1,9 miljoonaa influenssarokoteannosta. Määrä on enemmän kuin aiempina influenssakausina.