Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunginvaltuutettu: Järvensivun koulu on luvattu remontoida kolmella vaalikaudella – Dündar-Järvinen patistaa aloittamaan remontin

Järvensivun koulun ja pienten lasten toimintayksikön rakentamista on aikaistettava, esittää kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd) valtuustoaloitteessaan. Dündar-Järvinen aikoo jättää asiasta valtuustoaloitteen tämänpäiväisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Dündar-Järvinen korostaa aloitteessaan sitä, että Järvensivun koulun remontista on päätetty vuosina 2010, 2016 ja 2018 eli kolmella vaalikaudella.

– Lautakunnan sitovista päätöksistä huolimatta perusparannus ja remontti eivät ole edenneet, hän kirjoittaa aloitteessa.

Rakennukset ovat olleet suljettuina vuodesta 2017 alkaen. Tämänhetkinen tieto on, että remontti voisi alkaa vuonna 2025.

Järvensivun koulu on toiminut lähikouluna paitsi Järvensivun, myös Iidesrannan ja Palvaanniemen alueen esikoululaisille sekä viime vaiheessaan 1.–4. luokille. Koulu on myös ollut tärkeä harrastustoiminnan keskus ja yksi viimeisistä julkisista palveluista koko alueella.

– Koululaisten vanhemmat ovat eläneet useita vuosia epävarmuudessa koulun kohtalosta, ja useana vuonna tehty koulun peruskorjauspäätös, joka ei ole toteutunut, huolestuttaa ja harmittaa useita asukkaita, Dündar-Järvinen kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että koulu on ollut Järvensivun alueen olennainen vetovoima- ja elinvoimatekijä ja houkutellut alueelle lapsiperheitä.

– Lapsille mieluisa lähikoulu on sijainnut turvallisen matkan päässä. Järvensivun sijainti on liikenteellisesti erittäin hankala: alueen toisella sivulla on Kalevanharju vilkkaine liikenteineen, toisella Iidesjärvi. Ratikan liikennöinti alueella ei toimi toivotulla tavalla, koska Vuohenojan pysäkkivarausta ei toteutettu. Tämä jätti mm. lapsiperheiden suosiman Palvaanniemen täysin paitsioon, koska bussilinja 3 ei enää pysähdy Vuohenojalla, mutta sen tilalle ei saatu korvaavaa linjaa, Dündar-Järvinen kirjoittaa.