Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere keskeytti kilpailutuksen ikäihmisten ympärivuorokautisista asumispalveluista – Syynä Venäjän aloittama sota ja hoitajalakko

Tampereen kaupunki on joutunut keskeyttämään kilpailutuksen ikäihmisten ympärivuorokautisista asumispalveluista. Syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Kustannukset nousivat sodan seurauksena niin, että kilpailutus on käynnistettävä uudelleen.

Asiaa käsitellään sosiaali- ja terveyslautakunnassa 19. toukokuuta.

Tampereen kaupunki julkaisi ikäihmisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen kilpailutuksen 17. maaliskuuta.

Hankinnassa oli tarkoitus käyttää palvelutuotteiden hinnoittelussa kattohintaa, jonka yli tarjotut hinnat oltaisiin hylätty. Lautakunnan esityslistalla todetaan, että Ukrainan sodan aiheuttama voimakas inflaatio ja epävarmuus hoitajien työmarkkinaneuvottelujen lopputuloksesta aiheuttivat asumispalvelujen hintoihin merkittävää nousupainetta, joka ei vielä hankinnan valmisteluvaiheessa ollut tiedossa.

Hankinta jouduttiin keskeyttämään 4. huhtikuuta, ja hankinta aiotaan kilpailuttaa uudelleen. Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo Tampereen ja Oriveden yhteistoiminta-alueella on reilut 265 miljoonaa euroa neljän vuoden hankintakaudelta.

Sopimusten arvioitu aloitusaika on 1.1.2023. Nykyisten sopimusten ulkopuolisten palveluntuottajien ja uusien perustettavien yksiköiden sopimuskausi alkaa 1.10.2022.