Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere on kova kiakkokau... hiihtokaupunki – "Tampere on aktiivisesti ylläpitänyt hiihtolajien olosuhteita ensilumenladuista pitkälle kevääseen"

Suomen Hiihtoliitto on palkinnut Tampereen vuoden hiihtokaupunkina. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

– Tampere on aktiivisesti ylläpitänyt hiihtolajien olosuhteita ensilumenladuista pitkälle kevääseen. Kaupungin hiihtoladut ovat merkittävä lähiliikuntapaikka, jota hyödyntävät niin kilpahiihtäjät kuin kaupunkilaiset koululaisista eläkeläisiin. Monipuolista hiihtolajien harrastamista tukee myös aktiivinen seuratoiminta sekä Lasten Lumipäivät -tapahtuma. Kuluneen vuoden kohokohtana voidaan pitää Kansallista Hiihtopäivää, jolloin hiihtoa pääsi harrastamaan myös Ratinan kenttää kiertäen, perusteli Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja  Ismo Hämäläinen palkintoa tiedotteessa.  

Valinta otettiin Tampereella ilolla vastaan.  

– Olemme iloisia ja kiitollisia nimityksestä. Hiihto on Tampereellakin suosittu laji, ja latumme ovat olleet ahkerassa käytössä etenkin tänä mainiona lumitalvena. Hiihto on erinomainen tapa nauttia kisaamisen huumasta tai vain luonnosta ja liikunnasta, ja sen harrastaminen ei katso ikää. Kaupungille hiihdon olosuhteista huolehtiminen on tärkeä osa eri-ikäisten kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämistä, kertoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Palkinto julistettiin Hiihtogaalassa, joka järjestettiin Suomen Hiihtoliiton Yhteinen latu -seuraseminaarin yhteydessä Jyväskylässä perjantaina.