Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aluehallitus: "Pirkanmaalle ryhdytään hankkimaan hoitajia ulkomailta" – Ulkomaisia sairaanhoitajia etsitään lähihoitajan ja hoiva-avustajan tehtäviin

Pirkanmaalle aletaan rekrytoida hoitajia ulkomailta. Näin on linjattu Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen torstain kokouksessa.

Aluehallituksen tiedotteessa kerrotaan, että se on valtuuttanut Tampereen kaupungin kilpailuttamaan Pirkanmaan hyvinvointialueen puolesta ulkomaisen hoiva- ja hoitohenkilökunnan hankinnan. Aluehallituksen mukaan kyseessä on osaratkaisu ikääntymisestä johtuvaan palvelutarpeen kasvuun ja hoitajapulaan.

Hyvinvointialueen tiedotteessa todetaan, että hoitajia on tarkoitus hankkia maista, joissa on hoitajista ylitarjontaa. Noin 80 hoitajan on tarkoitus tulla Pirkanmaalle aikaisintaan noin vuoden kuluttua.

Tiedotteen mukaan Pirkanmaalle hankitaan lähihoitajaoppisopimuskoulutuksen avulla lähihoitajiksi ulkomaisen sairaanhoitajatutkinnon suorittaneita hoitajia. Hoitajat aloittavat hyvinvointialueen työsuhteessa noin kahden vuoden mittaisen lähihoitajaoppisopimuskoulutuksen.

Lisäksi hankitaan hoiva-avustajaksi ulkomaisen sairaanhoitajatutkinnon suorittaneita hoitajia. Hoitajat solmivat työsopimuksen hyvinvointialueen kanssa ja aloittavat noin 2–3 kuukauden mittaisen hoiva-avustajan oppisopimuskoulutuksen. Työntekijöiden kanssa noudatetaan Sote-TESiä.