Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Aston Kalmari porautuu Vastavirtaan neljällä soinnulla – "Yli-itsekkäästi käyttäytyvälle ihmistyypille on ominaista..."

Aston Kalmari porautuu päähän iskevillä biiseillä ja neljällä soinnulla.

Vuonna 2018 Lappeenrannassa perustetun suomirockyhtye Aston Kalmarin ura on lähtenyt reippaasti käyntiin satojen tuhansien striimien ja lukuisien keikkojen myötä.

Yhtye sai alkunsa, kun laulaja-lauluntekijä Aleksi Arola päätti kasvattaa sooloprojektinsa täysimittaiseksi bändiksi. Koplan nimi on jalostettu hänen lapsuusaikansa lempinimestä Almari Kalmari.

Aston Kalmari on jo ehtinyt julkaista yhden täyspitkän lätyn Ajatusten ampiaispesä. Keväällä 2022 bändi on jälleen aktivoitunut levytystoiminnassa.

Toukokuun lopulla ilmestyy ep Aikuisten altaaseen, jonka biiseillä bändi pohdiskelee kasvamista, kipuja ja ihmisluonnetta.

Bändi pohdiskelee kasvamista ja ihmisluonnetta.

– Yli-itsekkäästi käyttäytyvälle ihmistyypille on ominaista myrkyttää ilmapiiri ympärillään sitä itse tajuamatta. Jos katse vois tappaa -kappale on pilke silmäkulmassa kirjoitettu sarkastinen piikittely kyseisen luonteen omaaville persoonille, Aleksi Arola kertoo.

Myös rakkauden tunne saa Aston Kalmarilta huomiota ja arvostusta.

– Usein vasta kun elämää värittävät liiat vastoinkäymiset, tulee ymmärrettyä rakkauden olevan kaikkein arvokkainta valuuttaa. Hellyyden haulikko toimii ylistyksenä rakkaudelle, ystävyydelle ja pyyteettömälle lähimmäisestä välittämiselle.

– Sokeroimme tämän helposti lähestyttävän neljän soinnun biisin moniäänisesti lauletuilla säkeistöillä ja räjähtävillä yhteislauluun kehottavilla kertosäkeillä, Arola tokaisee.

Aston Kalmarilla on halu nousta suomirockin eturiviin oman musiikin ja väsymättömän työnteon avulla. Yhtye tekee duuniaan hyviksi todetuilla metodeilla: tavoitteena on luoda tanssittavaa poljentoa, tarttuvia kertosäkeitä ja nasevia suomenkielisiä lyriikoita.

Tamperelaisia Aston Kalmari saapuu testaamaan perjantaina. Keikkapaikkana on Vastavirta-klubi Pispalanharjun kupeessa. Samana iltana lavalla käyvät myös punkyhtyeet Kuninkaallinen Voitelu, Jennifer ja AUK.

Lappeenrantalaisnelikko sopii hyvin tähän seuraan. Aston Kalmarin suomirock on velkaa punkille ja uudelle aallolle ja kaikessa on raikas itsetekemisen meininki.

Tulevaisuus on mahdollisuus, tietää Aston Kalmari.

Aston Kalmari Vastavirrassa pe 13.5.