Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä – "Kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi", lue lausunto kokonaisuudessaan tästä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) ovat kertoneet kannattavansa Suomen liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi. Niinistön kantaa asiaan on arveltu vuosia ja aina ei ole välttämättä ollut varmuutta siitäkään, mitä mieltä pääministeri sotilasliiton jäsenyydestä on.

Viimeistään helmikuussa muuttunut maailmanpoliittinen tilanne varmisti sen, että Suomi on presidentin ja pääministerin johdolla hakemassa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.

– Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi, todetaan yhteisessä tiedotteessa.

Ennen aamukymmeneltä alkaneen tiedotustilaisuuden alkua Twitterissä useat poliitikot julkistivat myönteisen Nato-kantansa.

– Kannatan Suomen liittymistä Natoon. Linjaus ei ole ideologinen. Se on muuttuneiden tosiasioiden sanelema, twiittasi kansanedustaja Emma Kari (vihr.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut