Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten maksuton puistoruokailu laajenee Tampereella uusille alueille

Puistoruokailu laajenee Tampereella. Tänä kesänä maksutonta ruokaa on tarjolla neljällä uimarannalla: Peltolammilla, Tesomajärvellä, Hervannan Suolijärvellä ja Kaukajärven Riihiniemessä. Ruokailu on tarkoitettu alle 16-vuotiaille tamperelaisille.

Tampereen kaupunki järjesti viime kesänä lasten ja nuorten puistoruokailua Peltolammin uimarannalla. Kyseessä oli kokeilu, joka osoittautui onnistuneeksi.

– Kokeilimme viime kesänä puistoruokailua osana Tampereen Me-talon toimintaa Peltolammilla. Tällaiselle maksuttomalle ruokailulle oli selvästi tarvetta. Päivittäin keskimäärin 65 lasta ja nuorta kävi puistossa syömässä, Me-talon projektipäällikkö Jarno Koskinen kertoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Uusien alueiden eli Hervannan, Kaukajärven ja Tesoman valinta perustui ajankohtaiseen lapsiperhetietoon.

– Näillä alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia perheitä, joiden lasten hyvinvointia voidaan tukea maksuttomalla ruokailulla. Puistoruokailuun saa kuitenkin tulla mukaan kuka tahansa alle 16-vuotias tamperelainen lapsi tai nuori. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, Koskinen toteaa.

Puistoruokailua järjestetään 7.6.–29.7.2022 Peltolammin, Hervannan, Kaukajärven ja Tesoman uimarannoilla. Ruokaa on tarjolla tiistaista perjantaihin kello 12–13. Poikkeuksen tekee juhannusviikko, jolloin ruokailua ei ole perjantaina.

Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet. Ruoan jakaa puistoruokailun henkilökunta.

– Ennen ruokailua lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun toimintaan eli esimerkiksi leikkeihin, askarteluun tai liikuntaan. Toiminta alkaa kello 11, Koskinen kertoo.

– Puistoruokailu kokoaa yhteen alueella työskentelevän eri alojen ammattilaisten yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin saadaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän arkipäiviin.

Puistoruokailun järjestää Tampereen kaupunki ja sen toimintaa koordinoi Tampereen Me-talo. Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla.

Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.