Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen MM-kisakatu valmistuu H-hetkeen: kankaat kadun päällä puuttuvat vielä – "Ilma on ollut liian tuulinen"

Jääkiekon MM-kisojen kisakadulla Tuomiokirkonkadulla näyttää vielä keskeneräiseltä. Kadun oli tarkoitus valmistua tähän päivään mennessä.

Virallinen kisakatu sijoittuu Tuomiokirkonkadulla välille Sorin aukio–Kyttälänkatu.

Tampereen kaupungin hankekehityspäällikkö Henri Väänänen kertoo, että kisakadun katumaalaukset on jo tehty. Myös portit ovat paikoillaan ja osa kankaista on asennettu lyhtypylväisiin.

– Banderollit ja virallisen kisailmeen väriset kankaat tulevat myös tolppiin ja osittain kadun ylle. Näiden kankaiden ripustamista onkin jo yritetty, mutta ilma on ollut liian tuulinen.

Väänänen kertoo, että kisakatu valmistuu perjantaihin mennessä.

Kisakadulle on tuotu myös kukkaistutuksia, ja niitä tuodaan vielä lisää. Tamperelainen kirjoitti tiistaina viime hetken kukkaistutustilauksesta. Kaupunki teki tilauksen, sillä kisakatu kaipasi vielä lisää kasvillisuutta ja näyttävämpiä kasveja.

– Halusimme satsata kadun somistamiseen MM-kisojen aikana, sillä se on keskeinen kulkuväylä Nokia-areenan välittömässä läheisyydessä. Osa istutuksista jää kadulle myös kesäkatukokeilun ajaksi ja osa siirretään muualle keskustaan, Väänänen kertoo.

Uusien ruukkuistutusten maksimihinta on 30 000 euroa.

– Kyse on kustannusvarauksesta, joka käytetään tarpeen mukaan.