Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen tavaratalopomo hyppäsi 8000 yrityksen äänitorveksi – "Yrittäjien onnistumisen kautta Pirkanmaa saa lisää elinvoimaa"

Jenni Pöllänen edustaa nyt 8000 pirkanmaalaisyritystä kivijalkaliikkeestä teollisuuslaitokseen.

Pirkanmaan Yrittäjät saavat uuden keulakuvan Suomen maineikkaimmasta tavarataloketjusta.

Lähes 25 vuoden työuran Stockmannilla tehnyt Jenni Pöllänen aloitti viime viikolla työnsä Pirkanmaan Yrittäjien uutena toimitusjohtajana.

– Aloitan innostuneena ja positiivisin mielin. On hienoa lähteä kehittämään yhteistä yrityskenttää ja jäsenistön kanssa koko Pirkanmaan aluetta.

Toimitusjohtajana Pöllänen, 46, vetää Pirkanmaan Yrittäjien viiden hengen toimistoa. Järjestön tärkein tehtävä on vaikuttamistyön, verkostojen ja yrittäjien osaamisen vahvistamisen kautta auttaa pirkanmaalaisia yrityksiä menestymään ja sitä kautta lisätä maakunnan elinvoimaa.

Lempääläläissyntyinen Tampereen Rellun kasvatti aloitti Tampereen Stockmannilla jo 1990-luvun lopussa. Urallaan hän ehti johtaa sekä Tampereen että Helsingin tavarataloja.

Nyt edustettavina on 8000 jäsenyritystä keskustan pikkuliikkeistä ja yhden hengen asiantuntijapalveluista satojen työntekijöiden teollisuuslaitoksiin. Yrittäjäperheen tyttären mukaan kosketusta esimerkiksi kivijalkakauppaan on kertynyt myös Stockmannin vuosien aikana.

– Esimerkiksi Helsingin tavaratalossa olin jatkuvasti tekemisessä kymmenien vuokralaisyritysten kanssa. Tampereen vuosina olin mukana yhteistyössä keskustan kehittämiseksi.

Järjestötoiminnan kokemusta Pölläsellä on luottamustehtävistä esimerkiksi partiossa ja Suomen Punaisella Ristillä.

Yrittäjien edunvalvojan haasteen Pöllänen ottaa vakavasti. Hänen mukaansa yrittäjiä olisi syytä kuunnella herkemmällä korvalla ennen päätöksiä.

– Tehtävänä on varmistaa yrittäjien ja elinkeinoelämän menestymisen edellytykset. Yrittäjien onnistumisen kautta Pirkanmaa saa lisää elinvoimaa.

Teemoista Pöllänen nostaa esille ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden varmistamisen. Toimitusjohtajalle tämä on myös liikennekysymys.

– On tärkeää, että asuinpaikasta riippumatta työssäkäynti on mahdollista myös julkisella liikenteellä ja luomme erinomaiset yhteydet Pirkanmaalla hyödyntäen laajasti rautatietä, ratikkaa ja linja-autoja.

Tehtävälistalleen Pöllänen on nostanut myös jäsenpalvelujen kehittämisen. Oleellista on se, että jäsenyritykset kokevat saavansa vastinetta jäsenmaksulleen.

– Jäsenkokemusta ja yritysten palveluja voidaan aina kehittää. Koosta riippumatta yrityksiä kiinnostaa verkostoituminen, apu, tuki ja neuvot kiinnostavat, ennakoi Pöllänen.

Työ alkaa tiivistahtisella kierroksella Pirkanmaan paikallisissa yrittäjäyhdistyksissä.

– Minulle on tärkeää toimia aina yhteistyössä eri osapuolia kuunnellen. Uskon, että järjestössä ja sen sidosryhmissä on valtavasti ideoita ja osaamista, joita voimme yhdessä toimien valjastaa pirkanmaalaisen yrittäjyyden parhaaksi.

Toiminta-alueen dynaamisuus antaa uuden toimitusjohtajan mukaan hyvät onnistumisen edellytykset.

– Pirkanmaa on erinomainen maakunta ja haluan olla mukana kehittämässä sitä yrittäjän näkökulmasta parhaaksi mahdolliseksi toiminta-alueeksi. Täällä on paljon innovatiivisuutta ja halua menestyä nimenomaan yhdessä.