Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

MM-kisojen aikaan Tampereella voi bongata harvinaisen näyn: ratsupoliisit tulevat partioimaan kaupunkiin

Sisä-Suomen poliisi varautuu perjantaina alkaviin jääkiekon MM-kilpailuihin.

Sisä-Suomen poliisilaitos on perustanut kilpailuja varten tilanneorganisaation, jonka tehtävänä on vastata yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta sekä torjua rikollisuutta kilpailualueilla ja niiden välittömässä läheisyydessä. Poliisi tekee myös yhteistyötä MM-kilpailujen turvaorganisaation kanssa.

Poliisi tulee korostetusti näkymään virkapukuisena Tampereen keskustassa ja erityisesti kilpailualueiden läheisyydessä. Poliisin toimintaan kuuluu myös rikosten paljastamista siviilivaatetuksessa.

Viranomaistoiminnan turvaamiseksi poliisi on hakenut Nokia-areenan ympäristöineen rajoitetuksi lentokieltoalueeksi. Rajoitus koskee miehittämätöntä ilmailua ja alueella lentäminen on mahdollista ainoastaan poliisin virkatehtäviin liittyen.

Poliisi käyttää kilpailuihin liittyviin tehtäviin ja samanaikaisiin normaaleihin arkitehtäviin kaikkia Sisä-Suomen poliisilaitoksen voimavaroja. Sen lisäksi Sisä-Suomen poliisi saa apua käytännössä melkein kaikilta manner-Suomen poliisilaitoksilta. Poliisin tiedotteessa todetaan, että poliisin toimintakyky on kilpailujen ajan riittävä. Tämän tarkemmin poliisi ei kuitenkaan kerro varautumisestaan tai siihen käytettävistä vahvuuksista. Sen verran kuitenkin kerrotaan, että Helsingistä saapuu myös poliisiratsuja Tampereelle vilkkaimmiksi ajateltuina ajankohtina.