Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin Nokia-areena muuttuu millintarkasti MM-kisakuntoon – Junnut pelaavat testipelin kenraaliharjoituksena

Vaikka Tampeeelta katkeisivat sähköt niin kisojen tv-lähetys lähtee siitä huolimatta maailmalle.

Jääkiekon miesten MM-kotikisojen areenajohtaja Jukka Tenhunen pahoittelee toimittajalle sitä, että onkin maanantaiaamuksi Nokia-areenalle sovitulla tapaamishetkellä Helsingin jäähallissa.

– Viimeisenä kisarakennusviikkona on aina kauhea kiire. Rakentajista riippumattomia asioita tapahtuu ja aikataulut muuttuvat yhtäkkiä. Nyt maailmalta tulevat rekat ovat myöhässä, Tenhunen perustelee.

Mies sanoo, että kummallakin MM-kisa-areenalla on meno muutamaa päivää ennen perjantain avauspäivää yhtä hässäkkää, mutta Nokia-areenalla tilanne on parempi.

– Rakentaminen on pitkällä. Sitä auttoi suuresti se, että pääsimme Tampereella tekemään töitämme hyvissä ajoin, Tenhunen iloitsee.

Viimeisenä kisarakennusviikkona on aina kauhea kiire.

Kansainväliseltä Jääkiekkoliitolta, markkinointiyhtiö Infrontilta sekä tv-yhtiöiltä tulee mappikaupalla ohjeita, joita noudatetaan millintarkasti, Jukka Tenhunen kertoo rakentamisen perusperiaatteista.

Tenhusen rakennusporukka on tuonut Nokia-areenalle muun muassa 30 kilometriä televisiokaapelia ja yhtä pitkän pätkän it-kaapelia.

Alueelle on rakennettu noin 1000 väliaikaista sähköpistoketta.

– Varavoimaa rakennetaan niin paljon, että vaikka Tampeeelta katkeisivat sähköt niin kisojen tv-lähetys lähtee siitä huolimatta maailmalle, Tenhunen lupaa.

Torstaina Nokia-areenalla on MM-kisojen kenraaliharjoitus eli testipeli.

– Siinä juniorit pelaavat aivan normaalisti yhden täyden erän, jonka jälkeen on normaali tauko ja sitten aloitetaan uusi erä. Testipeli järjestetään kummallakin kisapaikkakunnalla samaan aikaan, jotta saamme testattua tietotekniikan televisiosignaalin toimivuuden ristiin, Tenhunen toteaa.

Kun MM-kisat käynnistyvät, tekee rakennusporukka päivittäisiä tarkistamisia. Tenhusen mukaan aina löytyy muutettavia asioita, mutta avausviikonlopun jälkeen ne ovat jo kunnossa.

Jukka Tenhusen on helppo määritellä milloin MM-kisojen purkaminen alkaa ja loppuu Tampereella.

– Purkuralli alkaa niin nopeasti finaalin jälkeen kuin mahdollista ja minun on määrä olla taas siviilityössäni 1. kesäkuuta, joten siihen mennessä pitää olla valmista, mies sanoo.