Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virtain vesijettiampujaa ei löydetty – Asianomistajaa epäillään nyt perättömästä lausumasta

Virroilla viime heinäkuussa tapahtuneen ampumisen esitutkinta on keskeytetty.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Virtain poliisiasemalla on tutkittu 24.7.2021 Toisvedellä tapahtunutta ampumista tapon yrityksenä.

Asiassa oli alustavien tietojen mukaan ammuttu Toisvedellä vesijettillä liikkunutta asianomistajaa vastaan tulleesta vesijetistä täysin yllättäen. Tekijä olisi ollut asianomistajalle täysin tuntematon.

Virtain poliisi on suorittanut laaja-alaista esitutkintaa 29.4.2022 saakka asiassa. Esitutkinnassa on lähetetty useita tutkinta-apupyyntöjä Pohjanmaan poliisilaitokselle kuulustelujen suorittamiseksi sekä erilaisia lausuntopyyntöjä Keskusrikospoliisin rikoslaboratoriolle.

Esitutkinnassa ei ole saatu selvitettyä rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä, joten esitutkinta on päätetty keskeyttää toistaiseksi. Mikäli asiassa saadaan uutta lisäselvitystä, asian tutkinta voidaan avata uudelleen.

Esitutkinnassa ilmeni, ettei asianomistajan kertomat tapahtumista vastaa tutkinnassa esille tulleisiin seikkoihin. Tämän johdosta on kirjattu uusi rikosilmoitus, missä epäillään ammuttua henkilöä perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Poliisin mukaan asianomistajalla on oikeus olla myötä-vaikuttamatta rikoksen selvittämiseen, mutta mikäli tämä vastaa poliisin kysymyksiin, on hänen pysyttävä totuudessa tehdessänne selkoa tutkittavasta asiasta.