Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Katusulkuja, ajosuunnat muuttuvat, parkkipaikkoja pois käytöstä... – Näin tällä viikolla alkavat MM-kisat vaikuttavat liikenteeseen

Jääkiekon MM-kilpailut 13.–29. toukokuuta aiheuttavat merkittävät liikennejärjestelyt Tampereelle Nokia-areenan ympäristöön.

Sujuvan ja turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi areenan lähialuille sekä Ratinan ja Kyttälän alueelle tehdään muutoksia erityisesti moottoriajoneuvoliikenteen liikennejärjestelyihin. Myös katusulkujen ulkopuolisina aikoina tarpeetonta liikennöintiä alueella kannattaa välttää. Areenan alue on parhaiten saavutettavissa kävellen.

Ratinan suunnasta suljetaan Vuolteenkadun ja Hatanpään valtatien risteys. Moottoriajoneuvoliikenteen yhteydet Tampereen valtatieltä tai Hatanpään valtatieltä areenan edessä olevalle Sorinsillalle, Kalevantielle ja Sorinkadulle suljetaan. Rautatienkadulle voi ajaa joko Suvantokadun tai Verkatehtaankadun kautta. Muutoksena nykyisiin järjestelyihin Verkatehtaankatua voi ajaa molempiin suuntiin välillä Pellavatehtaankatu–Aleksanterinkatu.

Tuomiokirkonkatu muutetaan kävelykaduksi välillä Otavalankatu–Verkatehtaankatu. Ainoastaan huoltoajo rajoitetusti on mahdollista. Tuomiokirkonkadun ajosuunta välillä Suvantokatu–Otavalankatu muutetaan päinvastaiseksi kuin nykyinen ajosuunta. Lisäksi Suvantokatu muuttuu kaksisuuntaisesta kadusta yksisuuntaiseksi Tuomiokirkonkadusta Rautatienkadulle.

Tuomiokirkonkadun muut osat pysyvät käytännössä ennallaan kisojen ajan.

Rautatienkatu suljetaan Otavalankadusta etelään, jolloin ajoyhteys Suvantokadulle sekä radan ja Rautatienkadun väliselle alueelle on mahdollista Otavalankadun ja Tuomiokirkonkadun kautta.

Yliopiston suunnasta tultaessa ajo Vuolteenkadulle ja Rautatienkadulle on kielletty. Kalevantien liikenne ohjataan Kanslerinrinteen kautta Ratapihankadulle. Korvaavana reittinä moottoriajoneuvoliikenteelle suositellaan vaihtoehtoista reittiä jo aikaisemmin Salhojankadun ja Viinikankadun kautta Viinikan liittymään. Ratapihankadun suunnasta tultaessa on kääntyminen sallittu vain Kalevan suuntaan.

Sorinkadulla ajamista rajoitetaan Tampereen valtatien liittymästä alkaen. Asukas- ja huoltoajo sekä ajo kiinteistöihin on sallittua. Kulkua saatetaan kuitenkin rajoittaa otteluiden alkamis- ja päättymisajankohtina hetkellisesti. Sorinkadun käyttöä ja pysäköintiä rajoitetaan myös poliisin toimintaedellytyksien turvaamiseksi. Sorinkadulla on paikalla liikenteenohjaajat.

Sumeliuksenkatu muutetaan yksisuuntaiseksi Kalevantien suunnasta Åkerlundinkadulle.

Pyörätuolia käyttävien katsojien takseille rajataan erillinen alue Sorinkadun hissiyhteyden läheisyydestä, mutta invataksien kulkua saatetaan joutua rajoittamaan purku- ja lastaustilojen rajallisuuden vuoksi. Liikuntaesteisen pysäköintiluvan saaneille on varattuna rajoitettu määrä erillisiä pysäköintipaikkoja Sorinkadulta tai viereistä pysäköintitalosta.

Yksisuuntaisiksi muutetuilla kaduilla ajo polkupyörällä on mahdollista molempiin suuntiin.

Ratinan rantatien pysäköintialue on varattu kisaorganisaation käyttöön.

Katusulkujen aikaan bussit siirtyvät poikkeusreiteille.